Boek
Nederlands

Zoek de verschillen met Dribbel

Eric Hill (auteur)
+1
Zoek de verschillen met Dribbel
×
Zoek de verschillen met Dribbel Zoek de verschillen met Dribbel

Zoek de verschillen met Dribbel

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Dribbel eet ijs als het warm is en speelt in de sneeuw als het koud is. Hij is stil als hij een boek leest en maakt lawaai als hij trommelt. Hij wordt vies als hij een kuil graaft en schoon als hij in bad gaat. Etc.
Onderwerp
Tegenstellingen
Titel
Zoek de verschillen met Dribbel
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot's opposites
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
[12] p. : ill.
ISBN
9789000316052 (hardback)

Besprekingen

Zoek de verschillen met Dribbel is een boek over contrasten: hoog versus laag, warm versus koud, vies versus schoon, binnen versus buiten, stilte versus lawaai en slapen versus wakker zijn. Pagina per pagina leert de lezer een nieuw contrast kennen via Dribbel, een oranje hond met een donkerbruine vlek op de vacht en staart. De lezer ontdekt wat Dribbel graag doet: een ijsje eten als het warm is, in de sneeuw ravotten als het koud is, in bad gaan, lawaai maken op een trommel, slapen in zijn mandje, een kuil graven,… De thema’s van de contrasten zijn uit het leven van peuters gegrepen en aldus erg herkenbaar. Op de linkerpagina staat telkens een ‘toestand’ en op de andere kant de tegenovergestelde toestand.
Wie het boek voor het eerst vastneemt, merkt meteen dat het een erg stevige, dikke geplastificeerde kartonnen kaft heeft. Ook de bladzijden zijn van sterk karton en met folie omwikkeld. Zelfs overenthousiaste peuters met vuile handen zullen dit boek niet gauw uiteen kunn…Lees verder
Het bekende hondje Dribbel wordt afgebeeld in allerlei tegengestelde situaties. Zo zien we hem op de linkerpagina in de zon met een ijsje terwijl hij op de rechterbladzijde in de sneeuw speelt. Boven elke plaat staat het begrip in grote letters gedrukt, bv. vies - schoon en binnen - buiten. Onder aan de bladzijde wordt met enkele woorden beschreven wat Dribbel doet, bv. 'Dribbel wordt vies als hij een kuil graaft.' De eenvoudige tekeningen met zwartomlijnde figuren zijn met felle kleuren ingevuld tegen een effen, wisselend gekleurde achtergrond. Eenvoudig prentenboek, volgens het bekende stramien. Hoewel de titel suggereert dat peuters op zoek moeten naar verschillen, is het geen zoekboek maar een boek dat tegenstellingen toont en aan jonge kinderen leert. Stevig uitgevoerd, vierkant prentenboek met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.