Boek
Nederlands

Waar is Dribbel?

Eric Hill (auteur)
+1
Waar is Dribbel?
×
Waar is Dribbel? Waar is Dribbel?

Waar is Dribbel?

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Prentenboek met kleurige plaatjes die bewogen kunnen worden, over een jong hondje dat zich verstopt heeft wanneer hij eten moet. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Waar is Dribbel?
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Spot?
Editie
24ste dr.
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
[24] p. : ill.
ISBN
9789047512738 (hardback)

Besprekingen

Moederhond Drieka zoekt naar haar zoontje Dribbel voor wie eten klaar staat. Ze kijkt op allerlei plaatsen (onder andere in de klok, in de piano, in de kast, onder het bed en onder het kleed). Op elke plek waar ze kijkt zitten andere dieren verborgen (onder andere een krokodil, beer, slang) achter opklapbare delen van de bladzijden. Jubileumuitgave met het eerste verhaal over de populaire hond Dribbel: vierkant prentenboek met glanzend omslag, stevige bladzijden en twee afgeronde hoeken. Omdat in het begin niet bekend is hoe Dribbel eruit ziet, is de verrassing des te groter. Ook de verstopte dieren werken op de verbeelding. De tekst omvat slechts een enkele, groot en vetgedrukte regel per dubbele pagina. De omlijnde tekeningen van de dieren en voorwerpen zijn zonder achtergrond of dieptewerking en enigszins gestileerd weergegeven, in zachte maar contrasterende kleuren op een wit fond. Door vormgeving en emotionele inhoud een leuk kijk- en doeboek voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.