Boek
Nederlands

Vrolijk kerstfeest, Dribbel!

Eric Hill (auteur)
+1
Vrolijk kerstfeest, Dribbel!
×
Vrolijk kerstfeest, Dribbel! Vrolijk kerstfeest, Dribbel!

Vrolijk kerstfeest, Dribbel!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Dribbel helpt mee met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Prentenboek met hardkartonnen pagina's en illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra onderwerp
KER, Kartonboeken
Titel
Vrolijk kerstfeest, Dribbel!
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Merry Christmas, Spot!
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2007
[20] p. : ill.
ISBN
9789047502906

Besprekingen

Dit grote, kartonnen prentenboek heeft de golvende vorm van een tekening waarop Dribbel met zijn hondepoten een cadeau vasthoudt. Binnenin vinden we vijf grote prenten, met daarop telkens een situatie in de kerstsfeer: de kerstboom versieren, kerstliedjes zingen aan de deur, cadeautjes inpakken, en 's avonds je kerstsok aan je bed of schouw hangen.

De boeken van Dribbel hebben vaak eenvoudige, overzichtelijke illustraties met leuke flapjes waarachter iets te zien is, en een sober maar universeel verhaal. Dit kerstverhaal heeft deze sterke punten niet. De bladzijden staan vol met details, die soms wat plompverloren en zonder reden op de achtergrond staan. De tekeningen worden bovendien nog drukker door de schreeuwerige kleuren. Weinig origineel is de uitwerking van de vermenselijkte dieren, zoals een krokodil met een sjaal en oorwarmers, en een aapje met rode laarzen en een trui. Enkele prenten gaan over kersttradities die in Vlaanderen helemaal niet of nog nauwelijks voorkomen…Lees verder
Hondje Dribbel helpt thuis de kerstboom te versieren. Er komen vriendjes aan de deur die een kerstlied zingen en Dribbel hangt zijn sok bij de haard. Dan gaat Dribbel naar bed; de volgende dag is het kersfeest. Groot, hardkartonnen, geplastificeerd prentenboek met golvend afgeronde bovenkant, bestaand uit zes bladen. De figuren zijn in harde kleuren uitgevoerd en met zwarte lijnen geaccentueerd. De tekst, in grote letters, hangt als los zand aan elkaar. De Amerikaanse gewoonte om een sok boven de haard te hangen voor de cadeautjes wordt door de kinderen in ons land wellicht niet begrepen. Vanaf 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.