Boek
Nederlands

Tel mee met Dribbel

Eric Hill (auteur)
+1
Tel mee met Dribbel
×
Tel mee met Dribbel Tel mee met Dribbel

Tel mee met Dribbel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tel samen met Dribbel van 1 tot en met 10. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en tabs. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Tellen
Titel
Tel mee met Dribbel
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot counts to 10
Editie
1
Uitgever
Houten: Unieboek/Het Spectrum, 2012
12 p. : ill.
ISBN
9789000316045 (hardback)

Besprekingen

Kleurrijk vormgegeven, vierkant, hardkartonnen boekje over het bekende hondje Dribbel, waarin de getallen een tot en met tien centraal staan. Linksboven op iedere pagina staat een getal, wit afgedrukt op een gekleurde ondergrond. Daaronder staat steeds een illustratie passend bij het getal, van één spelende puppy tot tien stralende sterren. De illustraties zijn eenvoudig en op de computer ingekleurd. Kinderen kunnen op iedere pagina de dieren, groentes en voorwerpen tellen. Zo leren ze spelenderwijs de getallen. Iedere pagina is voorzien van een paar woorden begeleidende tekst. Links van de tekst staat door middel van stippen nog eens op meer abstracte wijze het getal weergegeven. Iedere pagina heeft een halfronde tab, waardoor ook dreumesen en jonge peuters de pagina’s gemakkelijk kunnen omslaan. Het tien pagina’s tellende boekje heeft veilige, afgeronde hoeken. In 2010 verscheen over tellen (t/m vijf) van dezelfde auteur 'Dribbels eerste getallen'*, met voelelementen. Vanaf ca. 1,5 …Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.