Boek
Nederlands

Slaap lekker, Dribbel!

Eric Hill (auteur)
+1
Slaap lekker, Dribbel!
×
Slaap lekker, Dribbel! Slaap lekker, Dribbel!

Slaap lekker, Dribbel!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Het hondje Dribbel moet naar bed. Hij wenst zijn vriendjes, speelgoed en ouders welterusten. Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Extra onderwerp
Taalpunt
Titel
Slaap lekker, Dribbel!
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot says goodnight
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789047507192

Besprekingen

Slaap lekker, Dribbel is een groot prentenboek met opwindende flapjes. Het is bedtijd! Dribbel moet nog veel dingen doen, en tegen veel vrienden welterusten zeggen voordat hij echt kan gaan slapen. Het hondje gaat ook nog in bad, waar hij Kiekeboe speelt achter een washandje. Zijn vader zit achter zijn krant te lezen als Dribbel hem slaapwel wil wensen. Achter andere flappen kan je zien bij wie hij nog meer langsgaat. Zo duurt het lekker lang voor hij eindelijk in bed ligt, waar hij prompt in slaap valt. Deze avondrituelen en de manier waarop Dribbel ze hanteert, zijn herkenbaar en zo uit het leven van kleuters gegrepen.

Dit zijn erg veilige boeken. Dribbels familie is altijd lief, heeft tijd om leuke dingen met hem te doen, en Dribbels vrienden zetten hem nooit een hak. Voor jonge kinderen is zo'n realiteitsbeeld ook nog niet nodig. De boeken van Dribbel zijn kleurig en aantrekkelijk. De tekenstijl is niet vernieuwend, maar wel uitstekend, met zwarte lijnen om speelse,…Lees verder
Dit vierkante, beweegbare prentenboek met twee veilig afgeronde hoeken vertelt over het hondje Dribbel dat moet gaan slapen. Onze pup wil echter eerst nog zijn dagelijkse slaapritueel voltrekken door zijn speelgoed en de vriendjes, de krokodil Tom en het nijlpaard Leentje, goedenacht te wensen. Als hij dan in bad gaat, is hij al bijna in dromenland. Hij heeft veel plezier met het baden en als hij helemaal schoon is, vervolgt hij zijn ronde voor de nacht en neemt afscheid van papa en mama, van poes en beer die mee naar bed gaan en ten slotte van de maan. In het boekje hebben de hoofdrolspelers zich achter flapjes verstopt. De jonge lezer kan die optillen waardoor het lezen erg spannend wordt, maar het boekje tegelijkertijd ook nogal kwetsbaar door de te verwachten nieuwsgierigheid van grabbelende handjes. De boekjes van deze auteur (*1927) ontlenen hun populariteit mede aan de eenvoud van zijn kleurrijke zwartomlijnde illustraties en aan het feit dat de gekozen onderwerpen steeds goed …Lees verder

Slaap lekker, Dribbel!

Het zoveelste prentenboekje over Dribbel. Het heeft een handig formaat en ietwat verstevigde bladzijden. Dribbel speelt buiten met zijn vriendjes maar het wordt tijd om binnen te komen en te gaan slapen. Dribbel neemt afscheid van zijn vrienden. Na het opruimen en het bad moet er nog uitgebreid welterusten worden gezegd. Daarbij kan je flapjes optillen om te zien wie er allemaal aan de beurt komt. De Dribbelboekjes doen het nog steeds goed. Leuke kleurtjes, duidelijke en grote illustraties, echt voor peuters.


Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia