Boek
Nederlands

Op het strand

Eric Hill (auteur)

Op het strand

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Hondje Dribbel vermaakt zich op het strand als een kleuter. Kartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur, voorzien van voel- en beweegbare elementen. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Zee en strand
Titel
Op het strand
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
At the beach
Uitgever
Houten: Kitt /Unieboek, 2002
[10] p. : ill.
ISBN
90-410-1082-3

Besprekingen

Hondje Dribbel vermaakt zich op het strand als een kleuter. Op elke bladzijde een zwartomlijnde tekening van o.a. een zon, een boot, maar ook Dribbel met een ijsje, een emmer e.d. Een boekje met dik kartonnen omslag en gekartonneerde bladzijden met twee afgeronde hoeken. De tekeningen zijn helder van kleur en zijn afgebeeld zonder achtergrond. Aantrekkelijk zijn de uitklapbare delen van de illustraties en het bootje dat kan 'varen' door aan een lipje te trekken. Ook de 'voel'-plaatjes, zoals de gladde, zachte bal op de omslag en het ruwige zand passen bij deze leeftijd. Behalve waarschijnlijk de zeester en het schepnet zijn het herkenbare plaatjes, ook voor peuters die het strandleven niet kennen. De tekst in een grote, zwarte letter benoemt alleen het voorwerp. Vanaf ca. 1 jaar. Deel uit een serie van vier, die ook is verschenen in het Fries*.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.