Boek
Nederlands

Hoe laat is het, Dribbel ?

Eric Hill (auteur)
+1
Hoe laat is het, Dribbel ?
×
Hoe laat is het, Dribbel ? Hoe laat is het, Dribbel ?

Hoe laat is het, Dribbel ?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen om te leren klokkijken. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kloklezen
Extra onderwerp
tijd
Titel
Hoe laat is het, Dribbel ?
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2000
[16] p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Engels
ISBN
90-410-0896-9

Besprekingen

In dit kartbonboek op prentenboekenformaat wordt het dagverloop van Dribbel verteld van zeven uur 's morgens tot zeven uur 's avonds. De tekeningen zijn kleurrijk en duidelijk en in de korte zinnetjes worden ook Dribbels vrienden benoemd. In de bladzijden is rechts bovenaan een ronde uitsparing voorzien, zodat altijd de klok zichtbaar is, die afgedrukt is op de laatste pagina. Zo kan, naarmate de dag verloopt in het verhaal, de voorlezer de wijzertjes van de klok telkens op het juiste uur afstellen. Een ideaal boek om het uur aan te leren in het eerste leerjaar, terwijl ook de kleuters al genoten van Dribbels belevenissen. [Ria Dorssemont]
Dit prentenboek om de klok te leren lezen bestaat uit tien hardkartonnen bladzijden met afgeronde hoeken die gemakkelijk open te slaan zijn. Negen bladzijden hebben een rond gat met een doorkijkje naar een klok met te verstellen wijzers. Ieder uur, beginnend bij zeven uur 's ochtends, wordt de tijd weergegeven op een klok met in één à twee korte, begrijpelijke zinnetjes de bijbehorende activiteit. Tekst en illustraties sluiten op elkaar aan en vormen een duidelijke eenheid. Royaal lettertype. De illustraties zijn eveneens royaal van opzet, beslaan soms twee pagina's, zijn duidelijk qua belijning en zonder afleidende tierelantijnen. Ze zijn uitgevoerd in frisse, effen kleuren. Hoewel deze uitgave heel wat aantrekkelijker is dan 'Mijn eerste klok'* is ook hier het punt dat kinderen die aan klokkijken toe zijn (ca. zeven à acht jaar) de Dribbel-fase achter zich hebben liggen (ca. vier jaar). Maar een typisch Dribbelprentenboek blijft het voor de liefhebbers.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.