Boek
Nederlands

Dribbels spelletjes

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbels spelletjes
×
Dribbels spelletjes Dribbels spelletjes

Dribbels spelletjes

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Dribbel is de hele dag aan het spelen. Hij rijdt onder andere in zijn speelgoedauto en voetbalt met krokodil Tim. Vierkant, kartonnen prentenboek met eenvoudige, zwartomlijnde kleurenillustraties en pop-ups. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Spelen
Extra onderwerp
Pop-up boeken, Pop-ups
Titel
Dribbels spelletjes
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot's playtime pop-up book
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
[14] p. : ill.
ISBN
9789047510390

Besprekingen

Dribbel is de hele dag aan het spelen. Hij rijdt onder andere in zijn speelgoedauto, fietst voorop, voetbalt met krokodil Tim en zoekt ten slotte in zijn speelgoeddoos naar iets nieuws om mee te spelen. Vierkant prentenboek met kartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken waarin een weergave wordt gegeven van een dag spelen door de hond Dribbel. Elke illustratie van een activiteit loopt door over een dubbele pagina met een naar voren springende pop-up. De herkenbare illustraties tonen eenvoudige, strak en zwart omlijnde figuren, weinig details en harde kleuren. De tekst, die bestaat uit een of twee zinnen in een heel groot lettertype met schreef, boven of onder aan de pagina, geeft de voorlezer houvast voor de interactie. Vrolijk pop-upkijkboek: aanbevolen vanwege de eenvoud en grote populariteit, ondanks de kwetsbaarheid. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.