Boek
Nederlands

Dribbels lieve mama

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbels lieve mama
×
Dribbels lieve mama Dribbels lieve mama

Dribbels lieve mama

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dribbels mama zorgt goed voor hem. Ze maakt lekker eten, verzorgt Dribbel als hij pijn heeft, speelt met hem en doet allerlei leuke dingen met hem.
Titel
Dribbels lieve mama
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot loves his mum
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2006
[12] p. : ill.
ISBN
9789026917226 (hardback)

Besprekingen

In dit kartonboekje van het bekende figuurtje Dribbel ontdekken peuters hoe lief de mama van Dribbel is. Ze zorgt voor zijn ontbijt, ze doen samen boodschappen en als Dribbel zich pijn doet, maakt mama dat hij zich weer beter voelt. Bij elk plaatje hoort een eenvoudig zinnetje. De in zwart afgelijnde tekeningen met heldere kleuren spreken jonge kinderen aan. De uitgebeelde taferelen zijn herkenbaar voor peuters en nodigen uit om over de eigen mama's te vertellen. Dit is een ideaal boekje om er in de week voor Moederdag in kinderdagverblijven en bij de jongste kleuters in de kleuterschool allerlei activiteiten rond uit te werken. [Anita Wuestenberg]
In dit stevige hardkartonnen prentenboek in oblong met twee afgeronde hoeken spelen Dribbel en zijn moeder wederom de hoofdrol. Ze doen boodschappen, moeder zorgt ervoor dat Dribbel zich beter voelt als hij pijn heeft aan zijn knie, ze spelen verstoppertje en bakken een taart. In kleurige, paginagrote prenten, bekend vanuit de vele Dribbel-verhalen en zeer herkenbaar vanuit de belevingswereld van de jonge kijkers (lezers) wordt het verhaal verteld. Wie heeft er nu niet graag een lieve mama? Alle illustraties beslaan twee pagina's. De korte, aansprekende tekst staat in een groot en duidelijk lettertype bovenaan. Een voor peuter- en kleuterhanden geschikte uitgave die zijn weg naar huiskamers, peuterspeelzalen, kinderdagopvang en de laagste groepen van de basisscholen (wederom) met gemak zal vinden. Een mooie uitgave in de grote (merchandise)wereld van Dribbel*: herkenbaar, lief en ondanks het feit dat de boodschap al eeuwenoud is en al vele malen verteld, nog steeds van deze tijd. Vana…Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.