Boek
Nederlands

Dribbel naar het feestje

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbel naar het feestje
×
Dribbel naar het feestje Dribbel naar het feestje

Dribbel naar het feestje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Dribbel krijgt een uitnodiging voor een verkleedpartijtje en vraagt zich af of Tom en Steven ook komen. Prentenboek met eenvoudige illustraties in frisse kleuren en met opklapbare gedeelten. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra onderwerp
Pop-up boeken, Pop-ups, prentenboeken
Titel
Dribbel naar het feestje
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot goes to a party
Uitgever
Houten: Kitt /Unieboek, 2002
[22] p. : ill.
ISBN
90-410-0256-1

Besprekingen

Het hondje Dribbel krijgt een uitnodiging voor een verkleedpartijtje. Hij gaat als cowboy. Spannend is de zoektocht naar zijn twee vriendjes, die zich goed vermomd hebben. Zouden ze er wel zijn? De behoefte aan veiligheid wordt hier goed door aangegeven. Een prentenboek met grote illustraties in vrolijke kleuren. Ze beslaan steeds een dubbele pagina. Door hun eenvoud en enigszins primitieve, maar natuurlijke vorm, zeer herkenbaar voor peuters en kleuters tot vier jaar. Elke pagina bevat één regel tekst in grote, dik gedrukte, zwarte letters. Het originele van dit prentenboek is, dat op elke bladzijde een deel van de illustratie verborgen is door een op- of openklapbaar stukje karton. Daarachter is een korte tekst en/of afbeelding verborgen. De verkleedpartij krijgt daardoor een extra dimensie. De witte ondergrond op elke bladzijde doet de figuren duidelijk uitkomen en geeft een rustig aspect aan het geheel. De omslag toont Dribbel als cowboy met een ballon. Witte ondergrond, met titel…Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.