Boek
Nederlands

Dribbel naar de speelzaal

Ook verschenen als Dribbels eerste schooldag

Eric Hill (auteur)

Dribbel naar de speelzaal

Ook verschenen als Dribbels eerste schooldag

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een jong hondje gaat voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Hardkartonnen prentenboek met tekeningen in felle kleuren en uitklapbare delen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Dribbel naar de speelzaal
Ook verschenen als
Dribbels eerste schooldag
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Spot goes to school
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2001
[22] p. : ill.
ISBN
90-410-0997-3

Besprekingen

Dribbel gaat voor het eerst naar de peuterspeelzaal bij juf Beer: hij ontdekt er een nieuwe wereld. De vriendjes van Dribbel zingen een liedje, maar Dribbel verstopt zich onder de tafel (flapje) omdat hij niet kan zingen... In het speelhuis vindt Dribbel verkleedspullen en hij heeft het er best naar zijn zin. Met de letterblokken maakt Dribbel zelfs een echt woordje. In de tuin is het reuzeleuk en na de speelpret leest juf Beer een verhaaltje voor. Als de papa van Dribbel zijn oogappeltje komt halen, is Dribbel nog druk in de weer met verfjes. Dribbel vindt de speelzaal 'super' en heeft een prachtige tekening voor papa gemaakt.

Dit kleine boekje van hard karton zal peuters die voor het eerst naar de peutertuin mogen gaan, zeker aanspreken. Alle activiteiten van de peutertuin worden kleurrijk afgebeeld. Elke illustratie heeft ergens een flapje waaronder het antwoord op een vraag of een grappige opmerking te vinden is.

[Lydia Herdies]
Eenvoudig verhaaltje over een hondje dat samen met een krokodil, aapje en andere dieren op de peuterspeelzaal speelt. Het verhaal wordt vooral door de illustraties verteld, die duidelijk, weinig gedetailleerd en zeer kleurrijk zijn. Het boek prikkelt de fantasie. Op elke pagina heeft het hondje zich verstopt achter een luikje, onder een tafelkleed etc., dat de kinderen kunnen openklappen. Dit spreekt peuters heel erg aan, door de spanning en het herhalingselement. Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. De tekst (1 à 2 regels per dubbele pagina) is heel groot en dikgedrukt en suggereert daardoor dat kinderen het boek zelf kunnen lezen. Enkele zinnetjes staan in tekstballonnen. Prentenboek voor peuters vanaf ca. 3 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.