Dvd
Engels

Madagascar

Eric Darnell (regisseur), Tom McGrath (regisseur)
Titel
Madagascar / dir. by Eric Darnell, Tom McGrath
Regisseur
Eric Darnell Tom McGrath 1964-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dreamworks Home Entertainment, 2007 | Andere uitgaves
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 86 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Engels, Nederlands 2 discs pinguin editie Disc 2 bevat de kortfilm: De Madagascar pinguins op missie! (ca. 11 min.) + bonusmateriaal
EAN
8717722770525

Over Eric Darnell

Eric Darnell (Prairie Village, 1960) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator en storyboard artist.

Darnell werd geboren in Prairie Village, in de staat Kansas. Hij studeerde journlistiek aan de Universiteit van Colorado te Boulder en volgde daarna een studie aan de California Institute of the Arts. Darnell regisseerde in die tijd de videoclip "Get up" van de Amerikaanse rockband R.E.M.. Na het afstuderen in 1991 begon hij zijn carrière als animator bij het computeranimatie bedrijf Pacific Data Images dat in 1996 werd overgenomen door DreamWorks Animation. Zijn eerste werk daar was de korte film The Last Halloween. Darnell eerste grote werk was het regisseren van de animatiefilm Antz. Ook regisseerde hij samen met Tom McGrath de film Madagascar en de vervolgen. Darnell woont met zijn vrouw, zoon en dochter in Campbell (Californië).

Filmografie

Films
Lees verder op Wikipedia