Dvd
Engels
De overheid van de VS heeft de wederopbouw stevig aangepakt en onthult nu de nieuwe vloot. Deze vloot wordt echter vernietigd door Gustavo ‘Tavo’ Barros, de dictator van de nieuwe superstaat Gran Colombian Empire.
Onderwerp
Apocalyps, Epidemieën
Titel
The last ship. Seizoen 5
Acteur
Eric Dane Adam Baldwin Charles Parnell
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
10 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888246481

Besprekingen

Vijfde en laatste seizoen van de Amerikaanse sciencefictionserie (2014-), gebaseerd op het gelijknamige boek van William Brinkley*. In seizoen 1 werd de wereldbevolking zwaar getroffen door een onbekend virus. De torpedojager ‘USS Nathan James’ van de Amerikaanse marine is het enige overgebleven schip, met een niet besmette bemanning van ruim tweehonderd mannen en vrouwen die een vaccin moeten ontwikkelen. Inmiddels is het virus bedwongen en ook de daaropvolgende ‘rode griep’ en ‘rode roest’. De overheid van de VS heeft de wederopbouw stevig aangepakt en onthult nu de nieuwe vloot. Deze vloot wordt echter vernietigd door Gustavo ‘Tavo’ Barros (Maurice Compte), de dictator van de nieuwe superstaat Gran Colombian Empire, die de VS wil ondermijnen. De Nathan James is op een uitstapje met een groep toeristen en overleeft de aanval. Kapitein Tom Chandler (Eric Dane), Kara Green (Marissa Neitling) en hun bemanning moeten zonder navigatieapparatuur of wapens de strijd aangaan. 10 afleveringen.

Over Eric Dane

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Eric William Dane (San Francisco (Californië), 9 november 1972) is een Amerikaans acteur. Hij is vooral bekend door zijn rol in de serie Grey’s Anatomy als dr. Mark Sloan.

Biografie

Dane wist dat hij acteur wilde worden nadat hij als tiener in een stuk op school had gespeeld. Al snel verhuisde hij naar Los Angeles om hier door te breken. De eerste jaren gingen moeilijk. Hij kreeg gastrollen in televisieseries, waaronder Saved by the Bell, The Wonder Years, Married... with Children en Roseanne. Hij speelde ook een soort van corrupte surveillance- en security agent in Las Vegas begin seizoen 2.

In 2000 kreeg hij een vaste bijrol in Gideon's Crossing. Niet veel later gebeurde hetzelfde bij de televisieseries Charmed en Grey's Anatomy.

In 2005 was hij in de film Feast te zien, in 2006 in X-Men: The Last Stand. Ook had hij een rol in Open Water 2: Adrift. In Lees verder op Wikipedia