Dvd
Engels
Mike Slattery, de nieuwe kapitein van 'USS Nathan James', ontdekt dat het virus nu de voedselvoorraad bedreigt en dat de wereldbevolking opnieuw het risico loopt uit te sterven.
Onderwerp
Apocalyps, Epidemieën
Titel
The last ship. Seizoen 4
Acteur
Eric Dane Adam Baldwin Charles Parnell
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2018
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
10 x 45 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888232316

Besprekingen

Vierde seizoen van de Amerikaanse sciencefictionserie (2014-), gebaseerd op het gelijknamige boek van William Brinkley*. Door een pandemie van een onbekend virus is de wereldbevolking zwaar getroffen. Op de torpedojager ‘USS Nathan James’ van de Amerikaanse marine zit een niet besmette bemanning van ruim tweehonderd mannen en vrouwen die een vaccin moeten ontwikkelen. Inmiddels is een vaccin gevonden tegen ‘de rode griep’ en begint de overheid van de VS met de wederopbouw. Tom Chandler (Eric Dane) moet zijn status als kapitein opgeven en besluit op een Grieks eilandje te gaan leven, vergezeld door zijn familie. Mike Slattery (Adam Baldwin), de nieuwe kapitein van de Nathan James, ontdekt dat het virus nu de voedselvoorraad bedreigt en dat de wereldbevolking opnieuw het risico loopt uit te sterven. In de VS werd de serie goed ontvangen. 10 afleveringen.

Over Eric Dane

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Eric William Dane (San Francisco (Californië), 9 november 1972) is een Amerikaans acteur. Hij is vooral bekend door zijn rol in de serie Grey’s Anatomy als dr. Mark Sloan.

Biografie

Dane wist dat hij acteur wilde worden nadat hij als tiener in een stuk op school had gespeeld. Al snel verhuisde hij naar Los Angeles om hier door te breken. De eerste jaren gingen moeilijk. Hij kreeg gastrollen in televisieseries, waaronder Saved by the Bell, The Wonder Years, Married... with Children en Roseanne. Hij speelde ook een soort van corrupte surveillance- en security agent in Las Vegas begin seizoen 2.

In 2000 kreeg hij een vaste bijrol in Gideon's Crossing. Niet veel later gebeurde hetzelfde bij de televisieseries Charmed en Grey's Anatomy.

In 2005 was hij in de film Feast te zien, in 2006 in X-Men: The Last Stand. Ook had hij een rol in Open Water 2: Adrift. In Lees verder op Wikipedia