Boek
Nederlands

Waar is Rupsje Nooitgenoeg? : een flapjesboek

Eric Carle (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Waar is Rupsje Nooitgenoeg? : een flapjesboek
×
Waar is Rupsje Nooitgenoeg? : een flapjesboek Waar is Rupsje Nooitgenoeg? : een flapjesboek

Waar is Rupsje Nooitgenoeg? : een flapjesboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Waar heeft Rupsje Nooitgenoeg zich verstopt? Misschien in die heerlijke aarbei of in de taart? Of zit hij soms in het nest? Nee, want daar zit een kuikentje. Ligt Rupsje Nooitgenoeg soms ergens onder te slapen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke collages en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar
Onderwerp
Dieren
Titel
Waar is Rupsje Nooitgenoeg? : een flapjesboek
Auteur
Eric Carle
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where is the very hungry caterpillar?
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2018
[10] p. : ill.
ISBN
9789025768287 (hardback)

Besprekingen

Waar is Rupsje Nooitgenoeg? Is hij verstopt in het gras, snoept hij van de taart of slaapt hij onder het blad? Vrolijk, vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, over een voor velen bekende rups. Behalve van blaadjes, houdt hij ook van taart en ander lekkers. Het eerste verhaal over dit inmiddels klassieke hongerige diertje, geschreven door Eric Carle (1929), verscheen in 1971. In deze nieuwe uitgave kunnen kinderen vijf maal achter een flapje kijken, om te zien of het gulzige rupsje daar verborgen is. Zit hij bijvoorbeeld in het nest? Nee dat is een kuiken! En achter het laatste flapje: je raadt het al... De sfeervolle helder gekleurde collages beslaan steeds een dubbele pagina. Ze zijn geplaatst tegen een witte achtergrond. De zeer eenvoudige tekst bestaat telkens uit een vraag, zoals: 'Eet hij van de aardbei?' Het antwoord daarop is te vinden achter de flap: 'Nee dat is mier!'. Zo komen ook nog een paar andere kleine dieren voorbij. Fijn om te vertellen aan en t…Lees verder

Waar is Rupsje Nooitgenoeg?

Een nieuwe titel die meereist op het succesverhaal van 'Rupsje Nooitgenoeg'. In dit flapjesboekje wordt de kenmerkende tekenstijl van Eric Carle verder gebruikt. Felle kleurtjes tegen een witte achtergrond zorgen voor aantrekkelijke en duidelijke prenten. De flapjes zijn groot en best stevig. Samen met de stevige kartonnen bladzijden lijken ze een aantal ronden kinderhandjes best goed te overleven.In het boekje gaat het jonge lezertje op zoek naar Rupsje Nooitgenoeg. Op elke rechterpagina kan je een flap terugvinden. Waar heeft hij zich nu toch verstopt? Zit hij in het nest? Eet hij van de aardbei of van de taart? En wie ligt daar op de allerlaatste pagina te slapen onder het blad?Een fijn maar weinig origineel vervolg op de wereldberoemde bestseller.


Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia

Suggesties