Boek
Nederlands

Rupsje Nooitgenoeg : Kerstmis 123

Eric Carle (auteur)
+1
Rupsje Nooitgenoeg : Kerstmis 123
×
Rupsje Nooitgenoeg : Kerstmis 123 Rupsje Nooitgenoeg : Kerstmis 123

Rupsje Nooitgenoeg : Kerstmis 123

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Hoeveel kerstbomen tel je, en hoeveel hulstblaadjes? En kun je Rupsje Nooitgenoeg vinden op elke tekening? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke collages om tot tien te leren tellen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tellen
Titel
Rupsje Nooitgenoeg : Kerstmis 123
Auteur
Eric Carle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The very hungry caterpillar's Christmas 123
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014
[16] p. : ill.
ISBN
9789025759247 (hardback)

Besprekingen

Stevig vierkant hardkartonnen prentenboekje waarin Rupje Nooitgenoeg heel klein op tien verschillende figuren en voorwerpen te zien is die met Kerstmis te maken hebben. Oplopend van 1 tot tien, te beginnen bij één Kerstman, twee kerstbomen, via vijf sneeuwvlokken en negen rendieren naar tien cadeautjes om te eindigen met de wens: 'Vrolijk kerstfeest!', waarbij het rupsje een prachtige vlinder is geworden. De uitgave haalt het bij lange na niet bij het originele Rupsje Nooitgenoegverhaal maar is toch een aantrekkelijk zoek- en telboekje voor peuters die het rupsje al kennen. De mooie felgekleurde ilustraties zijn gemaakt in de bekende kniptechniek van Carle. Vanaf ca. 2 jaar.

Rupsje Nooitgenoeg Kerstmis 1 2 3

Dit telboekje past in de reeks kerstboeken als een leuk aardigheidje. De illustraties zijn zoals altijd fraai maar de inhoud - tellen tot tien - is iets te mager. Er is één Kerstman, dan zie je twee kerstbomen en drie sneeuwpoppen: tot daar de herkenbare figuren voor peuters en jonge kleuters. De volgende illustraties zijn minder evident: vier hulstblaadjes, vijf sneeuwvlokken, zes puddinkjes, zeven pinguïns, negen rendieren. Weer beter herkenbaar zijn de acht sterren en de tien cadeautjes. Het talent van de illustrator Carle mag dan onmiskenbaar zijn, hier wordt zijn kunst commercieel uitgebuit.

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia