Boek
Nederlands

De wolf en het lam en 10 andere fabels van Aesopus

Eric Carle (auteur), Aesopus (naar het werk van)
+1
De wolf en het lam en 10 andere fabels van Aesopus
×
De wolf en het lam en 10 andere fabels van Aesopus De wolf en het lam en 10 andere fabels van Aesopus

De wolf en het lam en 10 andere fabels van Aesopus

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Prozabewerking van elf fabels van de Griekse dichter Aesopus (waarschijnlijk 6de eeuw vóór Chr.) aangevuld met kleurige, paginagrote illustraties in collagetechniek. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De wolf en het lam en 10 andere fabels van Aesopus / getekend en opnieuw verteld door Eric Carle
Auteur
Eric Carle
Naar het werk van
Aesopus
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The rabbit and the turtle : Aesop's fables retold and illustrated by Eric Carle
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2009
[24] p. : ill.
ISBN
9789025746186

Besprekingen

Elf eeuwenoude fabels van Aesopus worden opnieuw verteld. Inhoudelijk wordt er gefilosofeerd over onder andere vriendschap, vrijheid, jezelf zijn, slim zijn, eigenwaarde. De tekst - waarin de dieren menselijke karakters hebben - staat op de linkerpagina op een witte ondergrond. Onderaan het verhaal in dezelfde kleur als de titel de moraal van de fabel. Rechts een paginavullende illustratie van de bekende Amerikaanse auteur/illustrator in voornamelijk acrylverf, gecombineerd met collage, waarin de vermenselijking mooi gevisualiseerd is. De kleurrijke illustraties zijn aansprekend en zorgen voor een geslaagde combinatie (voor)leesboek/prentenboek. Voorin een korte uitleg over Aesopus en een summiere biografie van de auteur/illustrator. De meeste verhalen zijn eerder verschenen in ‘De aap en de vos’ (1980). Mooie voorleesstof voor kinderen van ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Eric Carle

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929) is een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hungry Caterpillar (1969), in het Nederland…Lees verder op Wikipedia

Suggesties