Boek
Nederlands

Maya 2012 : mysterie, geloof en wetenschap

Eric Boot (auteur), Laura Van Broekhoven (auteur), Martin Berger (auteur)
Overzicht van de cultuur van de Maya in verleden en heden, en van de achtergronden van de Maya-voorspelling over het einde van de wereld in december 2012.
Extra onderwerp
astrologie, godsdienst
Titel
Maya 2012 : mysterie, geloof en wetenschap
Auteur
Eric Boot Laura Van Broekhoven Martin Berger
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: KIT, 2011
118 p. : ill.
ISBN
9789460221378 (paperback)

Besprekingen

Drie auteurs hebben een uitgave samengesteld over een van de voorspellingen van de Maya: de apocalyptische gebeurtenissen in december 2012. In deel een geven zij een overzicht van de oude Maya-cultuur: geografie, handel, voeding, landbouw, geloof, schrift en kalender, en van de hedendaagse Maya. In deel twee gaan zij dieper in op de voorspelling en geven drie visies: de wetenschappelijke, de spirituele en de weergave van dit fenomeen in film, theater en strips. Erik Boot (epigraaf) geeft de meest recente interpretatie van de enige bekende tekst over 2012 en vermeldt wetenschappelijke referenties. Ook serieuze new-agedenkers komen aan bod. Het boek is full colour geïllustreerd met de gehele Mayacollectie van het Museum Volkenkunde te Leiden en hedendaagse foto's van mensen en cultuur. Met introductie, literatuurlijst, noten en een apart deel met uitgebreide objectbeschrijvingen. Groot vierkant formaat, gedrukt in twee kolommen. Deze publicatie combineert een interessant overzicht van …Lees verder

Over Eric Boot

Eite (Eric) Boot (Oldehove, 16 juni 1922 - Borger, 8 december 2014) was een Nederlandse kunstenaar.

Leven en werk

Boot volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Vanaf 1963 werkt hij als zelfstandig beeldhouwer, eerst in Den Haag, later in Drenthe.

Boot was naast zijn werk als beeldhouwer jarenlang docent geweest aan het ICO (Instituut voor Creatieve Ontwikkeling) in Assen. Ook na zijn pensionering gaf hij nog wekelijks les in onder andere beeldhouwen bij stichting Try-OuT in zijn woonplaats Borger.

In 2007 werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Enkele werken

  • Zonder titel - reliëf (1966), Isabellaland in Den Haag
  • Driedelig plastiek (1970), Beeldenroute Zuiderpark Den Haag in Den Haag
  • Water en vuur (1982), van Schaikweg in Emmen
  • Zonder titel, Molens…Lees verder op Wikipedia