Boek
Nederlands

De verloren kolonie

Eoin Colfer (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
+1
De verloren kolonie
×
De verloren kolonie De verloren kolonie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Artemis Fowl, de jonge Ierse meestercrimineel, wordt door een fee ingezet in de strijd tegen demonen en wordt daarbij uitgedaagd door een andere whizzkid. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Elfen
Extra onderwerp
fantasie, computers, Ierland, fantasy
Titel
De verloren kolonie
Auteur
Eoin Colfer
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lost colony
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
368 p.
ISBN
9789047500483 (paperback)

Besprekingen

Een 13-jarig genie zit, vanwege een onderzoek, achter een elf aan nadat ze ontdekt heeft dat elfen echt bestaan. Echter juist deze elf blijkt een demon te zijn die probeert om zijn volk terug naar de mensenwereld te brengen zodat ze daar op een geweldadige manier de macht kunnen overnemen. Alleen een oude tijdsbetovering scheidt hen nog van de mensheid. Artemis Fowl moet hulp bieden om de betovering te verbreken en doet daarbij verschillende delen van de wereld aan. Artemis heeft hierbij wel de hulp van het jonge genie nodig. Het vijfde deel in de serie over Artemis Fowl* van de Ierse auteur, waarin computers/ICT een grote rol spelen. Spannend verhaal voor de echte fantasyliefhebber. Het boek is doorspekt met de nodige humor en spannende passages. Het is met vaart geschreven en leest soepel. Toch kost het moeite om in de sfeer van het boek te raken als je de eerdere delen niet hebt gelezen; er wordt ook aan de voorgaande delen gerefereerd. Het uit vijftien hoofdstukken bestaande boek …Lees verder

Artemis Fowl. De verloren kolonie

Artemis Fowl is back in town. Voor de vijfde keer al mogen Artemis en het elfje Holly de wereld redden. Al is het op het nippertje, want een tweede jong genie heeft de wereld van de Elfen ontdekt en is vastbesloten er eentje te vangen. Ze zit echter achter een demon aan, en dat is nu net de gevaarlijkste elfensoort voor de mens. Maar Artemis zou Artemis niet zijn als hij daar geen mouw zou weten aan te passen. Al moet hij dit keer wel naar het ultieme redmiddel grijpen: de tijdsprong. Spanning, actie, demonen, dwergen, spectaculaire gevechtscènes, maar ook humor en vriendschap, … het zit er allemaal in. En hoe vergezocht en absurd de actie soms ook is, als je het leest, ga je er helemaal in mee. Het boek leest in een sneltreinvaart, de actie spat van het papier en na 370 pagina’s leg je het met spijt weg. Ondanks de bittere strijd is het boek vaak ongemeen grappig, soms tot in de kleinste details. De fantasie van de auteur lijkt wel onbegrensd: het verhaal blijft maar gaan, en gaat…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia

Suggesties