Boek
Nederlands

De stoerste jongen van de wereld

Eoin Colfer (auteur), Tony Ross (illustrator)
+1
De stoerste jongen van de wereld
×
De stoerste jongen van de wereld De stoerste jongen van de wereld

De stoerste jongen van de wereld

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Omdat zijn ouders bijna geen tijd voor hem hebben, gaat ik-figuur Willem (9) met zijn verhalen naar zijn opa. Maar opa's verhalen zijn altijd net iets erger. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De stoerste jongen van de wereld
Auteur
Eoin Colfer
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The legend of the worst boy in the world
Uitgever
Amsterdam: Pimento, © 2007
109 p. : ill.
ISBN
9789049922320 (hardback)

Besprekingen

Martin heeft vier broertjes; als hij iets aan zijn moeder wil vragen, dan is er altijd wel een van die broertjes hem net voor. Omdat hij zijn verhaal niet kwijt kan thuis, gaat hij naar zijn opa. Deze luistert naar zijn verhaal, maar hij heeft altijd een verhaal dat net iets erger is. Martin vraagt aan zijn vader of er nooit iets ergs met hem gebeurd is, en krijgt dan een verhaal van vroeger te horen waarbij hij een keer de stoerste jongen van de wereld was, maar daarvoor wel de wraak van zijn broer Martin over zich uitriep. Derde deel over de 9-jarige Willem (Paniek in de bieb, De tanden van Kapitein Kraai*) en zijn familie. Het verhaal in de ik-vorm is op zich eenvoudig, de opbouw van het verhaal is enigszins onevenwichtig. De hoofdpersoon wordt levendig en met de nodige humor beschreven. Opvallend is dat aan het slot van het verhaal de moraal van het boek expliciet door de ik-figuur wordt uitgesproken. De vele illustraties in grijstinten sluiten goed aan bij de vlot geschreven te…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia