Boek
Nederlands

De onwillige moordenaar

Eoin Colfer (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
+1
De onwillige moordenaar
×
De onwillige moordenaar De onwillige moordenaar
In de reeks:
WARP; 1
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Terwijl de jonge agente Chevie een stoffige tijdmachine bewaakt, ziet ze ineens de Victoriaanse Riley verschijnen. Hij wordt al snel gevolgd door een huurmoordenaar. Chevie en Riley moeten hem proberen tegen te houden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
De onwillige moordenaar
Auteur
Eoin Colfer
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The reluctant assassin
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2014
349 p.
ISBN
9789000329588 (paperback)

Besprekingen

1898, Victoriaans Londen. Wees Riley (14) wordt gedwongen door illusionist Garrick om een moord te plegen op een wetenschapper uit de toekomst die tot het FBI-programma W.A.R.P. behoort. Dat is een getuigenbeschermend programma waarbij personen verplaatst worden naar het verleden. Riley doodt hem uiteindelijk niet zelf en komt via een wormgat (tijdtunnel) in het hedendaagse Londen terecht. Daar ontmoet hij FBI-agente Chevie (16), bekend als special agent Chevron Savano. Dan duikt Garrick weer op. Hij heeft het gemunt op Riley en de geheime tijdsleutel. Dit eerste deel in de serie 'W.A.R.P.'* (Wereldwijd Anoniem Rehabilitatie Programma) levert een interessante samensmelting op van magie, avontuur, tijdreizen en samenzweringen. Er wordt een geraffineerd spel met de tijd gespeeld. Door dit gegeven in combinatie met de tamelijk uitgesponnen verteltrant, het niet eenvoudige taalgebruik alsook de nodige hightechbeschrijvingen komt vooral de meer ervaren lezer aan zijn trekken. De karakter…Lees verder

W.A.R.P. De onwillige moordenaar

Voor dit boek heb ik niet veel lovende woorden over. Het verhaal is erg ongeloofwaardig, slecht verteld, cliché en oppervlakkig.

Het gaat over de teletijdmachine van het WARP-team, een speciale eenheid van de FBI. Door omstandigheden zit ook Chevon in dit team, een zeventienjarige wees. Zij moet de capsule bewaken. Het is erg saai, tot er op een dag beweging komt in die capsule. De uitvinder van deze capsule is in het verleden immers vermoord door de magiër en huurmoordenaar Garrick, in het bijzijn van zijn onwillige leerjongen Riley. Per ongeluk komt ook Riley mee naar het heden. Daar wordt hij onmiddellijk gearresteerd. Er wordt een speciale eenheid naar het verleden gestuurd om de moordenaar te grazen te nemen. Garrick is hen echter allemaal te snel af en weet op die manier ook naar het heden te komen. In de teletijdmachine gebeuren allerlei mutaties, zodat Garrick een supermens wordt die moeilijk te verslagen is. In de rest van het boek volgt dus een strijd tussen Ch…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia

Suggesties