Boek
Nederlands

Artemis Fowl en de tijdparadox

Eoin Colfer (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
+1
Artemis Fowl en de tijdparadox
×
Artemis Fowl en de tijdparadox Artemis Fowl en de tijdparadox
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Artemis' moeder is plots ziek geworden. Ze heeft een zeer vreemde ziekte die eigenlijk alleen bij de elfen voorkomt en bijzonder gevaarlijk is, dodelijk. Er kan maar één medicijn voor worden gevonden. Maar dat is een aantal jaren geleden vernietigd door de jonge Artemis Fowl. Artemis moet terug in de tijd om de strijd aan te binden met zichzelf. Dat is het begin van heel wat rampspoed.
Onderwerp
Elfen
Titel
Artemis Fowl en de tijdparadox
Auteur
Eoin Colfer
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Artemis Fowl and the time paradox
Editie
3
Uitgever
Houten: Van Goor, 2013
382 p.
ISBN
9789047508724 (paperback)

Besprekingen

Artemis Fowl is net terug van Limbo, waar hij het opnam tegen demonen. Terwijl iedereen rondom hem drie jaar ouder is geworden, is hij even jong gebleven. Net thuis, wordt hij geconfronteerd met de fouten die hij als tienjarige heeft gemaakt. Hoewel hij ondertussen zijn leven gebeterd heeft, heeft Artemis een crimineel verleden.

Wanneer zijn moeder ten prooi valt aan een dodelijke elfenziekte, blijkt dat deze aandoening alleen genezen kan worden door het hersenvocht van een zijdesifaka. Toen Artemis tien jaar oud was, was er echter nog maar een enkel exemplaar van deze makisoort in leven. Artemis verkocht de sifaka toen aan een groep uitroeiers, uit wrok tegenover zijn moeder en om geld te verzamelen om zijn vader te redden. Nu gaat hij samen met de elf Holly Short terug in de tijd om de strijd aan te gaan met zijn jongere zelf, wat natuurlijk niet van een leien dakje loopt.

Als lezer word je voortdurend op het verkeerde been gezet. Wanneer Artemis een plan smeedt, wor…Lees verder
Als de moeder van Artemis Fowl (14) ernstig ziek is, blijkt er slechts een medicijn: het hersenvocht van een dier dat Artemis acht jaar geleden heeft gedood. Om alsnog aan het medicijn te komen, moet hij daarom terug in de tijd om zijn daad ongedaan te maken. Samen met zijn elfenvriendin Holly en hun toverkracht wagen ze de sprong die niet zonder gevaar blijkt. Deel zes uit de populaire fantasyserie over de voormalige jeugdige topcrimineel, zijn vrienden de elfen en andere bovennatuurlijke wezens als dwergen en centaurs in een tijd waarin de techniek veel verder is dan dan wij kennen. Het thema van dit boek is weliswaar nieuw, maar de personages en hun onderlinge banden en geschiedenissen vormen een groot verhaal. Voor lezers die pas in dit deel beginnen, is het daarom lastig om het sprookjesachtige verhaal te volgen, ook omdat er nauwelijks teruggeblikt wordt. Voor de fans biedt het boek weer voldoende spektakel en is het goed te volgen verhaal (veel dialoog, eenvoudig taalgebruik) w…Lees verder

Artemis Fowl en de tijdparadox

Artemis’ moeder is ziek, ernstig ziek. Als er niet snel een oplossing gevonden wordt, zal ze sterven. Artemis probeert haar te redden met zijn elfenkracht, maar zelfs dat werkt niet. Hij vraagt zijn elfenvrienden Holy en Foaly om hulp: ze blijkt speltropie te hebben, een agressieve elfenziekte die in alle gevallen dodelijk is. Opal Koboi, hun oude vijand, had een tegengif gevonden in het hersenvocht van de zijdesifaka. En laat Artemis in zijn crimineel verleden nu net het laatste exemplaar aan de Uitroeiers – mensen die zich tot doel gesteld hebben de laatste exemplaren van zeldzame diersoorten te doden – uitgeleverd hebben om de Noordpoolexpeditie om zijn vader te redden te kunnen financieren. Met de hulp van de Demonenmeester Nr. 1 kunnen Artemis en Holy naar het verleden terugkeren. Ze hebben drie dagen de tijd om de zijdesifaka uit de handen van de jonge meestercrimineel Artemis Fowl te redden. En zo zijn we weer vertrokken: spanning, actie, demonen, dwergen, spectaculaire geve…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia

Suggesties