Een 16-jarige jongen die op het slechte pad is geraakt wordt door zijn maatschappelijk werker en kinderrechter intensief begeleid.
Taal
Frans
Uitgever
September Film, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
114 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718836862564

Besprekingen

Franse speelfilm uit 2015 van Emmanuelle Bercot (Polisse). Omdat zijn moeder (Sara Forestier) niet in staat is om voor hem te zorgen, komt tiener Malony (Rod Paradot) door de problemen die hij veroorzaakt onder toezicht te staan van kinderrechter Florence Blaque (Catherine Deneuve ) en maatschappelijk werker Yann (Benoît Magimel). Wanneer Malony vervolgens naar een streng internaat wordt gestuurd, ontmoet hij leeftijdsgenoot Tess (Diane Rouxel), die hem weer hoop op een beter leven geeft. Floortje Smit (Volkskrant 2-7-’15) zegt: ‘je kunt La tête haute niet zien zonder vooral een diep respect te krijgen voor al die mensen die jongens als Malony kansen blijven geven. Zoals Yann, Malony's begeleider, zelf ex-jeugddelinquent, die ook moet vechten om niet moedeloos te worden; het is een prachtige rol van Benoît Magimel.’ Monica Meijer (Cinemagazine.nl 02-07-’15) geeft 4 sterren: ‘‘La tête haute’ is een mooi eerbetoon aan de mensen die met eindeloos geduld wel blijven geloven in kinderen di…Lees verder

Over Emmanuelle Bercot

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Emmanuelle Bercot (Parijs, 6 november 1967) is een Franse filmregisseuse, scenarioschrijfster en actrice.

Biografie

Emmanuelle Bercot werd in 1967 geboren in Parijs. Na haar studies ging ze naar de dansschool Serge Alzetta en de École du spectacle waar ze de wereld van het theater ontdekt. Ze volgt lessen aan de theateracademie Cours Florent en bij La fémis. Bij deze laatste maakte ze de korte documentaire True Romanès en twee kortfilms, Les Vacances en als afstudeerproject La Puce. In 2001 schrijft, regisseert en acteert Bercot in de film Clément, die geselecteerd wordt op het filmfestival van Cannes in de sectie Un certain regard. In 2012 wordt ze genomineerd voor de César voor beste origineel script voor de film Polisse. Haar film La Tête haute werd gekozen als de openingsfilm op het filmfestival van Cannes 2015.

Filmografi…Lees verder op Wikipedia