Boek
Nederlands

Voor mij!

Emily Gravett (auteur), Bette Westera (vertaler)
+1
Voor mij!
×
Voor mij! Voor mij!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Beer wil alles samen delen met Haas. Maar Haas wil mooie en lekkere dingen het liefst voor zichzelf houden. Toch is het soms beter om dingen samen te doen. Prentenboek met potloodillustraties in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Delen, Hebzucht
Titel
Voor mij! / [tekst en illustraties] Emily Gravett
Auteur
Emily Gravett
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mine!
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2017
[26] p. : ill.
ISBN
9789025766726 (hardback)

Besprekingen

Die goeiige Beer gunt Haas alles wat ze op hun pad tegenkomen: een bloem of een heerlijk ijsje. Maar Haas wil absoluut niet delen... Maar ja, wie niet horen wil, moet voelen: dat ervaart Haas als hij lekkere honing ook voor zichzelf wil houden. Het vierkante hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken heeft alles in zich om bij kleintjes in de smaak te vallen: een stevige uitvoering, duidelijke, grote en aansprekende illustraties tegen een lege, witte achtergrond, een herhalingselement in de eenvoudige tekst en humor. Daarbij zijn de emoties van de twee dieren goed tot uitdrukking gebracht in de mimiek. Tegelijkertijd verscheen over het tweetal 'Waar is beer?'*. De auteur/illustrator heeft al verschillende, succesvolle prentenboeken voor kleuters op haar naam staan. Nu richt zij zich op een iets jongere doelgroep. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Voor mij!

Beer en Haas zijn dikke vrienden. Wanneer ze samen gaan wandelen vinden ze veel mooie en lekkere dingen. Maar wat is dat met Haas? Hij houdt alles voor zichzelf en wil niets delen met zijn vriendje. Dan krijgt Haas een lesje en ziet hij in dat hij zijn beste vriend Beer anders moet behandelen.Emily Gravettt heeft al een hele reeks kartonboekjes gemaakt in vrolijke en frisse kleuren met grappige figuurtjes. In dit boekje zijn Haas en Beer dikke vrienden. Er is weinig tekst, maar de humoristische plaatjes spreken voor zich. Een boekje waar tegenstellingen – vriendschap tegenover jaloersheid - en gevoelens centraal staan. Beer moet duidelijk het onderspit delven, maar laat zijn vriend Haas maar de baas zijn. Ook al krijgt hij geen ijsje en ook geen ballon. Zo gaat het maar door tot Haas achterna gezeten wordt door honingbijen en in paniek naar Beer rent. Beer zou Beer niet zijn als hij zijn beste vriend niet ter hulp zou komen. Plots beseft Haas wat voor een vriend …Lees verder