Boek
Nederlands

Pareltje en het roversfeest

Els Rooijers (auteur), Camila Fialkowski (illustrator)
+1
Pareltje en het roversfeest
×
Pareltje en het roversfeest Pareltje en het roversfeest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pareltje is een roverskind dat haar moeder nooit heeft gekend. Ze moet naar haar tante in de stad om manieren te leren. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Pareltje en het roversfeest / Els Rooijers ; tek. van Camila Fialkowski
Auteur
Els Rooijers
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2004
137 p. : ill.
ISBN
90-258-4510-X

Besprekingen

Pareltje is een heel energiek meisje dat door haar moeder werd 'verlaten' kort na haar geboorte. Zij heeft haar brieven nagelaten en die wil Pareltje dolgraag zelf lezen en ze wil ook een echte dame worden. Haar vader, Stoere Proet, stuurt haar naar de stad bij een zus van hem. In de stad moet Pareltje vier dingen leren: lezen, schrijven, tellen en op hakken lopen... Door de confrontatie met Pareltje, krijgt tante Katta heimwee naar het roversbestaan...

Samen met haar neefje Stijn spendeert Pareltje wat tijd op school, ze leert wat woordjes schrijven, maar houdt het stilzitten niet lang vol... Toch slaagt Pareltje erin om een mooi, kort briefje naar haar mama neer te pennen. Deze brief wordt op het grote roversfeest in de lucht gegooid en zal met de roverspost naar zijn bestemming worden gebracht... Het wordt een afscheidsfeest van alle deftige buurvrouwen in de stad. Tante Katta keert met Stijn, Pareltje en de rovers terug naar het Proetenwoud.

Pareltje en het rovers…Lees verder
Het leventje van Pareltje, het roverskind, is een feest, maar haar moeder heeft ze nooit gekend. Ze wordt op haar lama naar haar tante in de stad gestuurd om (manieren) te leren en moeders brief te kunnen lezen, maar of dat een geslaagd idee is? Fantasieverhaal, verdeeld in vierentwintig getitelde hoofdstukjes, waarin twee kinderen de inwoners en de school op stelten zetten met hilarische taferelen als gevolg. Voornamelijk korte, enkelvoudige zinnen en zeer levendige dialoog. Begrijpelijk taalgebruik. Royaal lettertype; korte alinea’s; overzichtelijke bladspiegel. Met drie eenvoudige paginagrote zwartwitillustraties en enkele kleine tekeningetjes tussendoor, passend bij de tekst. Harde, roze getinte kaft met dansend roversmeisje. Door de vlotte schrijfstijl en de flitsende dialogen geschikt om voor te lezen vanaf 6 jaar, vanaf 8 jaar om zelf te lezen. Een verhaal waar je lekker in kunt wegkruipen.

Suggesties