Boek
Nederlands

Pareltje de kroonprinses

Els Rooijers (auteur)
+1
Pareltje de kroonprinses
×
Pareltje de kroonprinses Pareltje de kroonprinses

Pareltje de kroonprinses

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Roversdochter Pareltje is volgens haar moeder een kroonprinses. En dus gaat Pareltje op zoek naar een kroontje, bij prinses Maxima. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
humor, verhalen, prinsessen
Leesniveau
AVI 8
Titel
Pareltje de kroonprinses
Auteur
Els Rooijers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007
88 p.
ISBN
9789025850951

Besprekingen

Het Huis van Oranje blijft voor onze noorderburen een boeiend en interessant onderwerp. Els Rooijers slaagt er in dit boek in een fictief verhaal te creëren met levensechte Nederlandse prinsen en prinsessen in de bijrol.

Wanneer haar moeder schrijft dat Pareltje haar 'kroonprinses' is, begint die meteen weg te dromen. Ze meet zich een deftig torentjeskapsel aan en probeert zelfs het paleis binnen te dringen. Een kroonprinses moet immers een écht kroontje hebben, net zoals Máxima. Pareltje roept daarom de hulp in van Stoere Proet, haar vader. Als roverhoofdman kan hij haar beslist helpen om het plan te doen lukken. Wanneer ze samen met haar neef Stijn binnen de muren van het paleis geraken, beginnen de problemen pas echt. Tussen het deftige dienstpersoneel vallen ze meteen op. Maar Pareltje geeft zich niet zo snel gewonnen: met sluwe trucjes en haar mondigheid weet ze het personeel om de tuin te leiden. Toch moet Stijn haar voortdurend helpen, want Pareltje zegt geregeld domme d…Lees verder
Pareltje leidt een heerlijk vrij leventje samen met haar neef Stijn in hun boomhut Hol Pierewiet. Haar vader, roverhoofdman, leeft in het Proetenwoud en haar beroemde moeder treedt met dans en zang op in Zuid-Amerika. Net als in de vorige twee delen ('Pareltje en het roversfeest' en 'Pareltje en de cadeautjesroof'*) wordt Pareltjes handelen bepaald door die altijd afwezige moeder. Die ziet haar als haar opvolgster, haar 'kroonprinses', maar dan moet Pareltje wel een kroontje hebben. Op naar het paleis, waar ze in Maxima dingen van haar moeder herkent. Natuurlijk maakt Pareltje het daar veel te bont! Ook in dit deel zorgt het contrast tussen durfal Pareltje en de bangige Stijn voor (geforceerd) komische situaties. De onaangepaste Pareltje is een kopie van Pippi Langkous. Weinig origineel dus, maar het zal er bij kinderen vanaf ca. 8 jaar wel in gaan.