Boek
Nederlands

Op schoot met Tante Kaat

EERSTE HULP VOOR JONGE GEZINNEN DYMPH: Honderden handige Tante Kaat-tips, een goudmijn voor iedereen die met kinderen te maken heeft! De eerste hapjes, het eerste verjaardagsfeestje of de eerste tandjes. In de eerste levensjaren van mijn dochtertje waren er nogal wat eerste keren waar ik geen raad mee wist. Elma Dalhuijsen-Nuis - maar wij zeggen liever Tante Kaat - en haar dochter Karlijn legden a
Titel
Op schoot met Tante Kaat
Auteur
Elma Dalhuijsen-Nuis Karlijn Dalhuijsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Roeselare: Globe, 2003
152 p.
Aantekening
Omslagondertitel : het boek voor jonge ouders en grootouders
ISBN
90-5466-721-4

Besprekingen

Tante Kaat, overbekend van haar Radio 2-programma en haar boekjes met huishoudtips, is ook oma. Samen met haar dochter legde ze al haar kennis over het moeder-zijn bij elkaar. Tante Kaat zou zichzelf niet zijn als het niet weer om handigheidjes ging. Beide auteurs hebben gepobeerd alle wijsheden, waarden en handigheidjes van vroeger en nu te verzamelen. Het resultaat is Op schoot met Tante Kaat.

Ze geven handige tips voor tijdens de zwangerschap en na de geboorte, over voeding (borst- en flesproblemen, groente- en fruitpapjes), de opvoeding (luisteren, belonen, slapen, opruimen...), de veiligheid van je baby en de gezondheid (darmkrampen e.a.). Ook kindervlekken krijgen verder de nodige aandacht. Tot slot stellen ze allerlei leuke spelletjes voor, die je samen met je (klein)kinderen kan doen. De ontelbare handigheidjes, om precies te zijn 841, volgen elkaar in snel tempo op. Het is geen boek om in één ruk uit te lezen, maar veeleer een encyclopedie waarin je de onderwerp…Lees verder

Over Elma Dalhuijsen-Nuis

Tante Kaat (pseudoniem van Elma Dalhuijsen-Nuis) is een Nederlands schrijver en mediapersoonlijkheid, die vooral bekend is om haar huishoudelijke tips, waarmee ze in verschillende media verschijnt. Het begrip ‘De Gouden Raad van Tante Kaat’ is in Vlaanderen spreekwoordelijk geworden.

Biografie

Elma Dalhuijsen-Nuis werd geboren in Haarlemmermeer, Nederland, maar woont sinds 1972 in België. Zij is getrouwd, heeft een zoon en een dochter en inmiddels ook al kleinkinderen.

Carrière

Van 1969 tot 1972 heeft Elma Dalhuijsen gewoond en gewerkt in Zuid-Afrika. In 1980 werd zij leerkracht beeldende vorming op de Burg. Marnix School. Ze gaf er les tot 1997.

Media

Naast het leven als leerkracht, werd Elma Dalhuijsen medewerkster in verschillende media en ze doet dit nog steeds.

Sinds 1987 werkt ze mee aan versch…Lees verder op Wikipedia