Boek
Nederlands

Egeltje prikkeprik

Elly Van der Linden (auteur), Debbie Lavreys (illustrator)
+1
Egeltje prikkeprik
×
Egeltje prikkeprik Egeltje prikkeprik
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Zes tuindieren worden voorgesteld. Vierkant hardkartonnen prentenboek met herkenbare realistische illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Egeltje prikkeprik
Auteur
Elly Van der Linden
Illustrator
Debbie Lavreys
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
[14] p. : ill.
ISBN
90-448-0601-7

Besprekingen

Peuters ontdekken via prentenboeken dat allerlei dingen uit hun omgeving ook afgebeeld worden op prenten en dat je daarover iets kan vertellen. Ze houden van rijmpjes, van ritme en speelse klanken. De auteur van deze drie kartonboekjes speelt hier handig op in. Elk boekje bevat zes realistische prenten van bekende dieren. Bij elke prent hoort een grappig, klankrijk versje over typische kenmerken van het dier, zoals: "hamster/ hamstertje/ haphaphamstertje/ in je warme holletje /slaap je als een bolletje/ wangetjes volgepropperdepropt/ al je eten verstopperdestopt/ kom je eens kijken? Dat is knap/ kom maar hamster: hap hap hap" (uit Bollewanghamster).

Van de drie boekjes is Wollewolschaap, met allerlei dieren van de boerderij, het meest toegankelijk. Egeltje prikkeprik , met dieren in de tuin zoals een eekhoorn, een roodborstje, een lieveheersbeestje... richt zich meer tot peuters van 1,5 tot 2 jaar omdat ze deze dieren wellicht nog niet zo goed kennen. De…Lees verder
Een eekhoorn, een egel, een roodborstje, een vlinder, een lieveheersbeestje en een slak - een kennismaking met zes dieren uit de tuin voor baby's. Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit een reeks waarin ook 'Wollewolschaap' en 'Bollewanghamster'* zijn verschenen. Op elke rechterpagina staat een grote, zeer realistische illustratie tegen een crèmekleurige achtergrond van een van de dieren. Het kleurgebruik van de goed herkenbare tekeningen is echter niet erg contrasterend en daardoor misschien minder aantrekkelijk. Elke naastgelegen linkerpagina bevat meestal een zevenregelige tekst vol klank, ritme en rijm over de eigenschappen van het desbetreffende dier. De tekst, gedrukt in een grote zwarte letter met schreef tegen een wisselend gekleurde achtergrond, kan uitstekend voorgelezen worden. Er zijn geen hoofdletters en punten gebruikt, wel andere leestekens. Verzorgde uitgave voor dreumesen. Vanaf ca. 1 jaar.

Egeltje Prikkeprik

Dit derde boekje in de reeks dierenboekjes van Clavis peuter laat de heel jonge kinderen kennis maken met diertjes uit de tuin. Zoals de andere boekjes uit de reeks, 'Wollewolschaap' en 'Bollewanghamster', staat er ook hier naast elke afbeelding een passend versje vol klank, ritme en rijm, dat erom vraagt om vaak herhaald te worden. Bijvoorbeeld: Dag egel wat zoek je daar? Lieve kleine scharrelaar ga je naar je holletje? Mooi klein stekelbolletje kom maar Egeltje Prikkeprik zullen we spelen, jij en ik? Handig formaat, stevig karton en in heldere kleurtjes. En een aangename voorleestekst bovendien!


Suggesties