Boek
Nederlands

Zijn laatste wil

Elizabeth George (auteur)
+1
Zijn laatste wil
×
Zijn laatste wil Zijn laatste wil

Zijn laatste wil

In de reeks:
Genre:
Een rijke weldoener van het eiland Guernsey wordt vermoord op het strand gevonden.
Extra onderwerp
Lynley, Thomas
Titel
Zijn laatste wil
Auteur
Elizabeth George 1949-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A place of hiding
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2006
660 p.
ISBN
90-229-9164-4

Besprekingen

De Nederlandse uitgever vermeldt op voor- en achterplat dat we hier te maken hebben met een Thomas Lynley-mysterie, maar in Zijn laatste wil is inspecteur Lynley te zoeken met een vergrootglas. Maar daarom niet getreurd. De talrijke levensechte en empathische personages die deze thriller bevolken compenseren dat euvel roomschoots.

Elizabeth George gaat niet meer voor minder dan zeshonderd pagina's. Een boek van deze omvang vergt veel tijd en aandacht van de lezer, maar eens de eerste pagina's achter de kiezen gaat het in één ruk door tot aan het laatste hoofdstuk, waar als beloning alsnog een verrassing wacht. Ook nu weer is de locatie waar de plot zich afspeelt allesbehalve willekeurig gekozen, en inherent aan de sfeer en het gegeven waarmee de auteur ons wil confronteren. Deze keer viel de keuze op het Engelse kanaaleiland Guernsey.

Fotografe Deborah en haar echtgenoot, de gekende forensische wetenschapper Simon St. James, kijken verrast op als zij in hun Londen…Lees verder
De ouders van Guy Brouard en zijn zuster Ruth kwamen om in een Duits vernietigingskamp. Zij willen op het Engelse kanaaleiland Guernsey een museum stichten ter herinnering aan het verzet tegen de Duitsers. De Amerikaanse China River, een oude vriendin van Deborah St James, vergezelt haar broer Cherokee die tekeningen van een architect aan Brouard gaat bezorgen. Wanneer Deborah op een avond Cherokee op haar stoep aantreft en deze haar vertelt dat China wordt beschuldigd van moord op Brouard, reist ze met haar man Simon af naar Guernsey om haar vriendin te helpen. Deborah en Simon zijn ervan overtuigd dat China de moord niet heeft gepleegd, maar wie dan wel? Uiteindelijk roept Deborah de hulp in van inspecteur Thomas Lynley. Een zeer gedetailleerd verhaal, diverse verhaallijnen zijn behoorlijk uitgewerkt; een aantal aardige personages zoals de zuster, de huishoudster en Deborah die worstelt met haar huwelijk. Niet al te spannend, wel bijna steeds boeiend en weer een echte George. Normal…Lees verder

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia