Boek
Nederlands

Jozefien, de vriendin van Sinterklaas

Elisabeth Mollema (auteur), Monique Beijer (illustrator)
+1
Jozefien, de vriendin van Sinterklaas
×
Jozefien, de vriendin van Sinterklaas Jozefien, de vriendin van Sinterklaas

Jozefien, de vriendin van Sinterklaas

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Sint en Piet op 5 december met cadeaus voor een dichte deur staan, besluiten ze in te breken. Binnen ontdekken ze Jozefien, een bang hondje. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Jozefien, de vriendin van Sinterklaas / Elisabeth Mollema ; met ill. van Monique Beijer
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Monique Beijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2005
28 p. : ill.
ISBN
9789085682219

Besprekingen

Sint en Piet gaan op 5 december cadeaus rondbrengen. Als er op een adres niet open gedaan wordt en het ook niet lukt om de cadeaus door de schoorsteen te stoppen, besluiten ze in te breken. Ze treffen een bang hondje, Jozefien, aan. Als de bewoners niet op komen dagen, nemen ze de hond mee met achterlating van hun mobiele nummer. Als Sinterklaas al lang en breed in Spanje terug is, wordt er pas over de hand gebeld. Aardig sinterklaasverhaal met een grote maar: op pagina 6 en 7 is de tekst door elkaar gehusseld. Piet zit al bij de schoorsteen, terwijl hij daarna pas het dak op klimt. Verder is een woord verkeerd gespeld. De tweekolomstekst, verdeeld in hoofdstukken van verschillende lengte, is geschreven in de verleden tijd; de zinnen lopen niet allemaal even goed, regelmatig gebruik van toen of daarna. De illustraties zijn warm van kleur, sfeervol uitgevoerd in gouache op een gekleurde ondergrond. Sinterklaas is herkenbaar traditioneel gekleed, behalve op zijn huisadres in Spanje. Pie…Lees verder

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers. Na aan aantal thrillers schrijft ze sinds 2018 alleen weer jeugdboeken. Zie hier de boeken in het bibliografie overzicht.

Bibliografie

.. Mo en Tijger vieren feest ( Moon 2020)

De reis van Sofie Grossman ( Volt 2020)