Boek
Nederlands

Het geheim van Sinterklaas

Elisabeth Mollema (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
Het geheim van Sinterklaas
×
Het geheim van Sinterklaas Het geheim van Sinterklaas
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De neven Sinterklaas en de kerstman maken ruzie over wie waar en wanneer pakjes mag uitdelen. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Het geheim van Sinterklaas / Elisabeth Mollema ; met tek. van Els van Egeraat
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2004
66 p. : ill.
ISBN
90-00-03619-4

Besprekingen

'Er zijn maar weinig mensen die weten dat Sinterklaas en de kerstman neven van elkaar zijn.' Dit is de eerste zin van het hilarische en humoristische achtervolgingsverhaal dat vertelt over Sinterklaas en de kerstman, die op een familiefeestje ruzie krijgen over wie waar en wanneer cadeautjes mag uitdelen. De zus van de Sint probeert de ruzie te sussen en organiseert een rally. De winnaar mag zich de enige goedheiligman noemen en wordt de baas over de verliezer. Het wordt een spannende rally waarbij beide mannen het elkaar niet gemakkelijk maken. Sinterklaas wordt gelukkig geholpen door de 9-jarige Tobias. Maar de kerstman is niet voor één gat te vangen. Geen van beiden wint de wedstrijd. Ze leggen de ruzie bij, Tobias mag een pietenopleiding in Spanje volgen en de kerstman belooft de jongen met Kerstmis lekker te verwennen. Een boek waarvan veel kinderen (en ouders) zeker zullen genieten. Bruikbaar voor gelovigen en ongelovigen. De paginagrote en kleinere zwartwittekeningen zijn vlot …Lees verder

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers. Na aan aantal thrillers schrijft ze sinds 2018 alleen weer jeugdboeken. Zie hier de boeken in het bibliografie overzicht.

Bibliografie

.. Mo en Tijger vieren feest ( Moon 2020)

De reis van Sofie Grossman ( Volt 2020)

Suggesties