Boek
Nederlands

Feestbeesten en discodiva's <:o)

Elisabeth Mollema (auteur), Monique Beijer (illustrator)
+1
Feestbeesten en discodiva's <:o)
×
Feestbeesten en discodiva's <:o) Feestbeesten en discodiva's <:o)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Toekie vindt haar leven nog steeds saai en stort zich nu helemaal op feesten zoals de rollerdisco en de pyjamaparty. Met eenvoudige recepten, chatwoordenboek enz. Vanaf ca. 10 jaar.
Bevat
Bevat: chat-woordenlijst
Onderwerp
Feestjes bouwen
Extra onderwerp
Verliefd zijn, feesten, Chicklit
Titel
Feestbeesten en discodiva's <:o) / Elisabeth Mollema ; met tek. van Monique Beijer
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Monique Beijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2005
109 p. : ill.
Aantekening
Vervolg op : Doe eens raar met je haar
ISBN
90-00-03651-8

Besprekingen

Toekie vindt haar leven, ondanks al haar wilde haarmetamorfoses, nog steeds saai. Ze heeft nu een nieuwe obsessie: ze is feestverslaafd! In dit vervolg op het succesvolle "Doe eens raar met je haar"* worden opnieuw inspirerende doe-ideeën gecombineerd met de belevenissen van de prettig gestoorde Toekie. Het verhaaltje is flinterdun en soms flauw en heeft als voornaamste functie de originele feesttips aan elkaar te breien. Dat zal de lezers van dit echte meidenboek echter een zorg zijn: ze krijgen een aantrekkelijke mix van humor, luduvedu en spanning gepresenteerd, afgewisseld met eenvoudige recepten voor feesttaart en liefdesdrank, suggesties voor een spannende murder-mysteryparty, maffe verkleedkleren, een chatwoordenlijst en nog veel meer. De omslag ziet er door de knallende kleuren en swingende illustraties echt feestelijk uit en heeft net als het vorige deel een ‘blikvanger’, ditmaal in de vorm van een discobal. Ook het binnenwerk is rijk geïllustreerd, maar helaas in grijstinten…Lees verder

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers. Na aan aantal thrillers schrijft ze sinds 2018 alleen weer jeugdboeken. Zie hier de boeken in het bibliografie overzicht.

Bibliografie

.. Mo en Tijger vieren feest ( Moon 2020)

De reis van Sofie Grossman ( Volt 2020)