Boek
Nederlands

4@ltijd verliefd

Elisabeth Mollema (auteur), Monique Beijer (illustrator)
+1
4@ltijd verliefd
×
4@ltijd verliefd 4@ltijd verliefd
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Toekie is verliefd op twee jongens tegelijkertijd: op Mees en op Richter. Wie moet ze kiezen? Haar beste vriend Wouter heeft een idee. Mees en Richter worden zonder dat ze het weten getest op slimheid, stoerheid en hoe lief en sexy ze zijn. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
4@ltijd verliefd
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Monique Beijer
Taal
Nederlands
Parallele titel
Voor altijd verliefd
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2007
123 p. : ill
ISBN
9789085680239

Besprekingen

Toekie's wereld is een beetje chaotisch: haar vader is zakenman en verblijft in Brazilië, en haar moeder mist hem heel erg en zoekt haar troost in het boedhisme. Bovendien is Toekie verliefd op twee jongens tegelijk ? Richter en Mees ?, tussen wie ze echt niet kan kiezen. Gwen en Wouter zijn haar beste vrienden en willen haar helpen: eerst door een lijstje op te stellen met voor- en nadelen van beide jongens (maar dat resulteert in gelijke stand) en daarna door de twee jongens in verschillende situaties te brengen om te testen hoe slim, heldhaftig, lief en sexy ze wel zijn. Deze testen brengen Toekie nog meer in de war, want als de test doorslaat naar Richter, voelt ze in haar hart weer meer voor Mees, en omgekeerd. Liefde kan je immers niet meten. Intussen is Toekie's moeder ook naar Brazilië vertrokken en heeft ze het daar echt naar haar zin. Dat stelt Toekie gerust, omdat ze al vreesde voor een echtscheiding. Haar moeder heeft haar broer Johannus gevraagd om op Toekie te komen pass…Lees verder
Toekie is verliefd op twee jongens tegelijkertijd: op Mees en op Richter. Wie moet ze kiezen? Toekie’s beste vriend Wouter heeft een idee. Mees en Richter worden zonder dat ze het weten getest op slimheid, stoerheid en hoe lief en sexy ze zijn. Nieuw deel* in de reeks boeken over de prettig gestoorde Toekie. Humor, spanning, en vooral veel liefde zijn de ingrediënten van dit boek. Geïllustreerd met grote, sfeervolle zwart-witillustraties. Mollema heeft het boek doorspekt met veel feitjes over liefde en diverse doe-opdrachten zoals een recept voor liefdesdrank en tips voor het schrijven van een liefdesbrief. Prettig leesbaar; ruime bladspiegel. Veel gebruik van spreektaal, mailtjes en briefjes door de tekst heen waardoor het boek zich ook zeer goed leent voor de wat zwakkere lezers; achterin een verklaring van chattermen. Aantrekkelijk omslag in felle kleuren. Vanaf ca. 10 jaar.

4 @ltijd verliefd

Toekie is verliefd op twee jongens tegelijk en dat is een probleem. Haar vrienden zullen haar helpen kiezen. Zij zullen de twee jongens aan een test onderwerpen. Zij worden getest op heldhaftigheid, stoerheid, slimheid en hoe lief en sexy ze zijn. Toekie, Wouter en Gwen zullen beoordelen wie de winnaar is, maar niet alles loopt zoals ze bedacht hebben. Meer dan honderd bladzijden volschrijven over niet weten welke jongen te kiezen is een beetje veel. Het is een luchtig boekje dat soms wel grappige situaties bevat, maar het is over de gehele lijn niet echt hoogstaande kinderliteratuur. Eerder een typisch serieboek.

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers. Na aan aantal thrillers schrijft ze sinds 2018 alleen weer jeugdboeken. Zie hier de boeken in het bibliografie overzicht.

Bibliografie

.. Mo en Tijger vieren feest ( Moon 2020)

De reis van Sofie Grossman ( Volt 2020)