Dvd

Splendor in the grass

Elia Kazan (regisseur), Natalie Wood (acteur)
Deanie is een teenager die leeft volgens de regels in haar stad in Kansas anno de jaren twintig. Maar de gevoelens die ze deelt met haar vriendje Bud zijn te sterk. Het duurt niet lang of Bud stort lichamelijk in door het conflict tussen respectabel gedrag en menselijke verlangens. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.
Extra onderwerp
Waargebeurd
Titel
Splendor in the grass
Regisseur
Elia Kazan
Acteur
Natalie Wood
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2004
1 dvd (ca. 119 min.)
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans, Duits, Arabisch, Zweeds, Italiaans, Grieks, Hongaars Oorspr. uitgebracht in 1961

Over Elia Kazan

Elia Kazan, eig. Elias Kazancıoğlu (Grieks: Ηλίας Καζαντζόγλου) (Istanboel, 7 september 1909 – New York, 28 september 2003) was een Amerikaans filmregisseur.

De in Istanboel geboren regisseur van films en toneelstukken was het meest opvallende lid van de Hollywood-elite die voor de commissie van senator Joseph McCarthy verscheen en er namen noemde van mensen met vermeende communistische sympathieën.

Tot zijn opmerkelijke theatervoorstellingen behoren The Glass Menagerie, A Streetcar Named Desire (de twee toneelstukken waarmee schrijver Tennessee Williams zijn naam vestigde), All My Sons en Death of a Salesman (die hetzelfde deden voor schrijver Arthur Miller). Zijn prestaties als filmregisseur doen hier nauwelijks voor onder. Hij won twee Oscars als regisseur van Gentleman's Agreement (1947) en On the Waterfront (1954).

In zijn jeugd was Kazan lid van de Amerikaanse communistische partij, toen hij deel uit…Lees verder op Wikipedia