Boek
Nederlands

Aan de andere kant van de heuvels van Horus

Dr. Seuss (auteur), Bette Westera (vertaler)
+1
Aan de andere kant van de heuvels van Horus
×
Aan de andere kant van de heuvels van Horus Aan de andere kant van de heuvels van Horus

Aan de andere kant van de heuvels van Horus

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een klein wezentje woont blijmoedig in de Heuvels van Horus. Tot hem de ene na de andere pech overkomt en hij besluit weg te vluchten. Maar is dat de oplossing van zijn problemen? Rijmvertelling, voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Aan de andere kant van de heuvels van Horus
Auteur
Dr. Seuss
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I had trouble in getting to Solla Sollew
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[72] p. : ill.
ISBN
9789025761417 (hardback)

Besprekingen

Een klein, wat rafelig wezentje woont blijmoedig in de Heuvels van Horus. Tot hem de ene na de andere pech overkomt en hij besluit weg te vluchten. Helaas blijkt het gedroomde ideale land vol voetangels en klemmen en komt hij van de regen in de drup. Misschien was het toch zo gek nog niet op het oude plekje. De moraal van het grappige, in rijm gevatte verhaal is, dat je wel voor (persoonlijke) problemen kunt vluchten, maar dat je beter de confrontatie kunt aangaan. Het boek leent zich uitstekend om te worden voorgelezen door het plezierige ritme van de zinnen en de geweldige vertaalvondsten van Bette Westera. De kolderieke, weliswaar wat flets gekleurde tekeningen werken zeker mee om dit uit 1965 stammende verhaal weer met plezier te lezen. Jammer dat de omslagtekening wat flets is, daar een wat pittiger kleurstelling wat pakkender zou zijn. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aan de andere kant van de Heuvels van Horus

De ik-figuur, die eruit ziet als een Fnuik uit een ander boek van Dr. Seuss, begint met te zeggen: Ooit was ik jong in de Heuvels van Horus, jong en nog zeer onbezorgd van natuur. Ik kende geen zorgen, ik kende geen sores ... Maar alles verandert met een steen, hij struikelt, valt en breekt zijn staartbeen. Hij besluit voortaan goed voor zich uit te kijken. Maar dan bijt een groenkoppige Roodborstklaveet hem in zijn gehavende staart. Dus nu moet hij voor- en achterom kijken. Dat is echter nog niet genoeg, er komt ook gevaar van beneden en van boven. Het wordt een stapel van gevaren en dat wordt hem te veel. Plots komen de Knobbelkameel met de Wobbelkoetsier voorbij en die laatste zegt: Ik reis naar Plutopia aan de andere kant van de Ruzzelrivier. Daar heb je geen sores, daar heb je geen zorgen. Het gras is er groen en de lucht is er blauw ... Dus kruipt hij mee op de wagen en in een dolkomische tocht komt de ik-figuur van de ene tegenslag in de andere terecht. Tot hij ten einde raa…Lees verder

Over Dr. Seuss

Dr. Seuss (pseudoniem van Theodor Seuss Geisel; Springfield, 2 maart 1904 – San Diego, 24 september 1991) was een Amerikaans kinderboekenschrijver, dichter, en tekenaar. Hij publiceerde in zijn leven in totaal meer dan 60 boeken. Tot zijn bekendste werken behoren De kat met de hoed (The Cat in the Hat), Horton Hears a Who!(Slurfje past op het ei)(naam 1e Nederlandse versie) en How the Grinch Stole Christmas. Behalve onder de naam Dr. Seuss schreef hij ook onder de pseudoniemen Theo LeSieg en, in een enkel geval, Rosetta Stone. Seuss werkte tevens als tekenaar voor reclamecampagnes van onder andere Flit en Standard Oil.

Zijn kinderboeken zijn tot op de dag van vandaag populair in de Verenigde Staten en andere landen, en zijn meerdere malen bewerkt voor film en televisie. Zijn verjaardag 2 maart is inmiddels de dag voor het jaarlijkse Read Across America-evenement.

BiografieLees verder op Wikipedia