Boek
Nederlands
Titel
De grens
Auteur
Don Winslow
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The border
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2019
750 p.
ISBN
9789402702668 (paperback)

Besprekingen

Art Keller, hoofd van de Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Administration), strijdt in Mexico tegen de drugskartels. Daarbij schuwt hij het overtreden van regels niet. Hoewel hij redelijk succesvol is, breiden de drugstransporten naar de VS zich uit. Wanneer belangrijke drugsbazen in Mexico een bouwproject in New York mede financieren, met instemming van belangrijke regeringsfunctionarissen, begint Keller aan een voor hem levensgevaarlijke strijd tegen de corruptie in zijn eigen land. Dit boek lijkt door een expert op het gebied van de Mexicaanse drugshandel te zijn geschreven. De grote hoeveelheid details en beschrijvingen maken het verhaal zeer geloofwaardig. Er wordt zijdelings verwezen naar de huidige president van de VS, op een duidelijk negatieve wijze. De spanning wordt geleidelijk opgevoerd om uiteindelijk in een bevredigende, spectaculaire climax te eindigen. De vele details maken het lezen wat moeilijker, maar dat doet geen afbreuk aan het geheel. Een aanrader voor liefhebbe…Lees verder

Over Don Winslow

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Malarrama

Don Winslow (New York, 31 oktober 1953) is een Amerikaanse auteur. Hij is vooral bekend om zijn misdaad- en mysteryromans, die zich vaak in Californië afspelen.

Biografie

Don Winslow werd in 1953 geboren in New York, maar groeide op in Perryville, een kustdorpje in South Kingstown (Washington County (Rhode Island)). Zijn moeder was een bibliothecaris en zijn vader was een onderofficier van de United States Navy.

Winslow studeerde af in de richting Afrikaanse Geschiedenis aan de Universiteit van Nebraska. Alvorens hij een schrijver werd, had hij verschillende baantjes. Eind jaren 1970 verhuisde hij terug naar New York, waar hij werkzaam was als de manager van een bioscoopketen en als privédetective. Nadien ging hij terug naar school en behaalde hij een Masterdiploma in de richting Militaire Geschiedenis. Hij leidde ook safari's in Kenia en ondernam grote wandeltochten in de Chinese provincie Sichuan.

In 1991 werd zijn …Lees verder op Wikipedia