Dvd
Engels

Cocoon : The return

Don Ameche (acteur), Wilford Brimley (acteur)
Titel
Cocoon : The return
Acteur
Don Ameche Wilford Brimley
Taal
Engels
Uitgever
[S.I.]: Twentieth Century, 1988
1 dvd-video
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Taalkeuze : Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Pools Ondertiteling : Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Duits, Spaans, Zweeds, Deens, Fins, Noors, Portugees en Turks

Over Don Ameche

Dominic Felix Ameche (Kenosha, 31 mei 1908 – Scottsdale (Arizona), 6 december 1993) was een Amerikaans acteur en regisseur.

Carrière

Ameche begon zijn carrière als acteur met Texas Guinan in de vaudeville, totdat Guinan hem verwijderde uit het stuk. Ameche richtte zich op een carrière in de film en brak door in 1935. Aan het einde van de jaren 30 werd Ameche een bekende hoofdrolspeler in films van 20th Century Fox.

Na een serie films werd Ameche in de jaren 40 minder populair. Hij begon vervolgens voor de radio te werken. Hier kreeg de acteur veel erkenning en had een succesvolle carrière in de industrie.

Aan het einde van de jaren 60 begon Ameche ook een carrière als regisseur. Zo regisseerde hij de televisieserie Julia. Daarnaast kwam Ameche in de jaren 80 terug als acteur, toen hij in 1983 werd gecast in Trading Places. Het enorme succes van de film en Ameches geprezen …Lees verder op Wikipedia