Boek
Nederlands

Het grote boek van de ruimte met professor Astrokat

Dominic Walliman (auteur), Ben Newman (illustrator)
+1
Het grote boek van de ruimte met professor Astrokat
×
Het grote boek van de ruimte met professor Astrokat Het grote boek van de ruimte met professor Astrokat

Het grote boek van de ruimte met professor Astrokat

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Stripfiguur professor Astrokat neemt je mee in de wereld van sterren(stelsels) en ons zonnestelsel met de planeten en planetoïden. Grote uitgave met paginagrote grafische kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Heelal
Titel
Het grote boek van de ruimte met professor Astrokat
Auteur
Dominic Walliman
Illustrator
Ben Newman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Professor Astro Cat's frontiers of space
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
[64] p. : ill.
ISBN
9789401420655 (hardback)

Besprekingen

Groot en kleurrijk sterrenkundeboek vol basiskennis, waarin de lezer door stripfiguur professor Astrokat op sleeptouw wordt genomen door het heelal. Zo ontdek je de sterren, de sterrenstelsels en ons zonnestelsel met de planeten en planetoïden. Ook ruimtevaartontwikkelingen zoals de Apollo-maanlander, raketten, het ISS-station en de kennis over buitenaards leven krijgen uitgebreid aandacht. De onderwerpen worden steeds per dubbele pagina besproken. De tekst (die nergens nodeloos ingewikkeld is) staat, op de grote vierkante pagina’s, overzichtelijk in gekleurde vakken, kaders of in tekstballonnen van Astrokat, de ruimtemuis of de andere stripfiguurtjes. Het lettertype varieert van klein tot zeer klein. De teksten zijn in vlotte stijl geschreven met humor. Het taalgebruik is niet eenvoudig, maar wel duidelijk op kinderen gericht. Moeilijke woorden als hyperreus, dichtheid en zwart gat worden gelukkig ook nog uitgelegd in de goede woordenlijst achterin. Er is geen register of inhoudsopga…Lees verder

Het grote boek van de ruimte

Zelden zo’n volledig informatief boek over de ruimte gezien. Niet alleen de oerknal, alle sterren en planeten, en ruimtevaart komen aan bod, maar ook de sterrenbeelden in elk seizoen, de werking van telescopen, onbekend leven, de toekomst van de ruimtevaart. Sommige bladzijden schrikken daardoor wat af, omwille van de hoeveelheid tekst. De ingewikkelde materie is wel bevattelijk uitgelegd, met daarnaast een heleboel weetjes zoals bv. dat je op Mars maar half zo oud bent, omdat een Marsjaar dubbel zo lang is als een jaar op Aarde. Ook de vele illustraties helpen bij het begrijpen van ingewikkelde toestanden. Heel fraaie illustraties trouwens, in een aantrekkelijk kleurenpalet van blauw/zwart en oranje/geel. Alleen vraag ik me af of de bezetenen van de ruimte tot wie dit boek zich richt, een boodschap hebben aan een figuurtje als professor Astrokat, vergezeld van een muis die flauwe opmerkingen maakt. En of zij niet liever foto’s zien om te weten hoe die dingen er nu echt uitzien.

Lees verder