Boek
Nederlands

Roos is boos

Dolf Verroen (auteur), Guida Joseph (illustrator)
Roos speelt voor juf; ze is boos op haar zus die de letter g niet kan zeggen. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Boos zijn
Leesniveau
AVI 2
Titel
Roos is boos / Dolf Verroen ; met ill. van Guida Joseph
Auteur
Dolf Verroen
Illustrator
Guida Joseph
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2000
32 p. : ill.
ISBN
90-269-9363-3

Besprekingen

Roos speelt juf om haar zusje de letter 'g' te leren zeggen. Ze wordt boos omdat Floor niet meewerkt, maar geeft niet op. Oma probeert de zaak te sussen, maar Floor wordt uiteindelijk ook kwaad en dan rollen er prachtige 'g's' uit haar mond. Het verhaal is een beetje langdradig, maar heeft wel een aardige 'ontknoping'. De bazige Roos drukt een stempel op het verhaal; er is weinig actie. De rolverdeling bij de dialogen is niet altijd even duidelijk. Het geheel is voorzien van veel grappige illustraties in kleur. Met nawoord van de schrijver over zijn eigen schooltijd. Eerste leesboekje voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Over Dolf Verroen

Rudolf Johan (Dolf) Verroen (Delft, 20 november 1928) is een Nederlandse schrijver, criticus en vertaler.

Levensloop

Dolf Verroen studeerde Frans in Den Haag en werkte bij verschillende boekenwinkels en kantoren. Tevens heeft hij als nacht-editor bij Het Vrije Volk gewerkt.

Verroen schreef zijn eerste boek al toen hij net veertien jaar was: Het boek van Jan-Kees, dat wel pas uitgegeven zou worden in 1958. Het eerste boek van hem dat gepubliceerd werd, was een bundel gedichten In los verband met tekeningen van Miep de Leeuwe en Willy Rieser (1955). In 1956 volgde Van eeuwigheid tot amen, een novelle die met Het zwarte licht van Harry Mulisch genomineerd werd voor de Stadprijs van Amsterdam. Daarna volgden enkele romans en de verhalenbundel Onderdak.

In de periode daarna hield hij zich voornamelijk bezig met vertaalwerk. Hij vertaalde o.a. Mirjam het monster, een kinderboek va…Lees verder op Wikipedia