Boek
Nederlands

Een spetter op de spiegel

Dolf Verroen (auteur), Han Janken (illustrator)
+1
Een spetter op de spiegel
×
Een spetter op de spiegel Een spetter op de spiegel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tom heeft een pukkel op zijn wang. Kan hij zo op de foto? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Menselijk lichaam
Leesniveau
AVI 5
Titel
Een spetter op de spiegel / Dolf Verroen ; tek. van Han Janken
Auteur
Dolf Verroen
Illustrator
Han Janken
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1998
37 p. : ill.
ISBN
90-276-3984-1

Besprekingen

Tom wordt wakker en voelt een jeukplekje op zijn wang. In de spiegel is er nog niets te zien, maar na herhaalde controle blijkt het in de loop van een paar dagen uit te groeien tot een monsterlijke pukkel. Althans, dat vindt Tom. En dat terwijl de schoolfotograaf langs zal komen! Leesoefenstof voor kinderen van ca. 7 jaar (AVI 5) waarin de geestige tekeningen een aanvulling vormen op de eenvoudig geschreven tekst. Jammer dat de illustraties een paar keer in tegenspraak zijn met wat er in de tekst verteld wordt. De personages zijn wel erg karikaturaal, de humor is wat doorgeschoten. Kinderen met grotere broers of zussen zal de problematiek vertrouwd overkomen, maar of andere 7-jarigen zich hierin kunnen verplaatsen is de vraag.

Over Dolf Verroen

Rudolf Johan (Dolf) Verroen (Delft, 20 november 1928) is een Nederlandse schrijver, criticus en vertaler.

Levensloop

Dolf Verroen studeerde Frans in Den Haag en werkte bij verschillende boekenwinkels en kantoren. Tevens heeft hij als nacht-editor bij Het Vrije Volk gewerkt.

Verroen schreef zijn eerste boek al toen hij net veertien jaar was: Het boek van Jan-Kees, dat wel pas uitgegeven zou worden in 1958. Het eerste boek van hem dat gepubliceerd werd, was een bundel gedichten In los verband met tekeningen van Miep de Leeuwe en Willy Rieser (1955). In 1956 volgde Van eeuwigheid tot amen, een novelle die met Het zwarte licht van Harry Mulisch genomineerd werd voor de Stadprijs van Amsterdam. Daarna volgden enkele romans en de verhalenbundel Onderdak.

In de periode daarna hield hij zich voornamelijk bezig met vertaalwerk. Hij vertaalde o.a. Mirjam het monster, een kinderboek va…Lees verder op Wikipedia