Boek
Nederlands

Weer helemaal Samuel!

Do Van Ranst (auteur), Maarten Albrechts (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Iedereen rond Samuel (12, ik-figuur) is druk. Samuel ook, met de turnwedstrijd en zijn vriendinnetje Mei Ying. Zal alles hetzelfde zijn als ze terugkomt uit China? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Weer helemaal Samuel!
Auteur
Do Van Ranst
Illustrator
Maarten Albrechts
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2017
203 p. : ill.
ISBN
9789059088337 (hardback)

Besprekingen

Iedereen in de omgeving van Samuel (ik-figuur) is druk: moeder met een koffiebar en nieuwe vriend, vader met een B&B en nieuwe vriendin, broer Jesse met gedichten maken. En Samuel zelf is druk met trainen voor een turnwedstrijd. En met wachten op zijn vriendinnetje Mei Ying, die in China is. Zal bij haar terugkomst alles tussen hen nog hetzelfde zijn? Samuel is ook al druk van zichzelf (ADHD), en dat komt tot uitdrukking in een wervelwind van gedachten, gevoelens, acties, maar ook in de typografische vormgeving van dit boek, waarin de gewone tekst wordt afgewisseld met chatgesprekken, dagboekbladen en andere onderbrekingen. De hoofdpersoon blijft wat vlak, er is weinig spanning en er zijn nogal wat uitweidingen en overbodige mededelingen. Typisch ironische Van Ranst-humor met een serieuze ondertoon. Leuk omslag, karikaturale tekeningen. Vervolg op 'Voluit Samuel' en 'Laat je niet hangen, Samuel'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Do Van Ranst

Do Van Ranst (Dendermonde, 13 juli 1974) is een Vlaams auteur van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Van Ranst debuteerde in 1999 met Boomhuttentijd, een verhaal over zelfmoord, rouw en verdriet. Later volgde Zeven zinnen en een zoen, een speels verhaal over een jong meisje dat voor de eerste keer moet zoenen op de planken. Het succesrijke boek kreeg twee vervolgen: Een pruik en paarse lippen en Hoge hakken en een hoed.

Mijn bed is een boot gaat over een jongen die met zijn moeder de dood van zijn vader verwerkt. Een boek ook over thuiskomen en het verleden af en toe vergeten. In Mijn hondenjongen, dat bekroond werd door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, staat verliefdheid centraal.

Met zijn manuscript Mijn vader zegt dat we levens redden won Van Ranst de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 2004. Het is een verhaal in een ongewoon decor over jonge mensen in een huis in…Lees verder op Wikipedia