Boek
Nederlands

Dagboek van een chihuahua

Do Van Ranst (auteur)
+1
Dagboek van een chihuahua
×
Dagboek van een chihuahua Dagboek van een chihuahua

Dagboek van een chihuahua

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Hond Hufter, een langhaarchihuahua, krijgt nieuwe baasjes: Valentien (16), Timber en hun pleegouders. Hufter gaat steeds meer vragen stellen bij het doen en laten van zijn baasjes. Hij voelt dat er iets niet in orde is. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Pleeggezinnen, Honden
Titel
Dagboek van een chihuahua
Auteur
Do Van Ranst
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2018
172 p.
ISBN
9789059089112 (paperback)

Besprekingen

De chihuahua Hufter gaat bij Valentien (16), Timber en hun pleegouders wonen. Hij hoort en begrijpt alles wat er gezegd wordt en komt erachter dat er ongewone relaties in het gezin zijn. Timber is samen met zijn echte zus Bente iets van plan. Ieder hoofdstuk begint met een weetje over een chihuahua, gevolgd door een daaraan gerelateerde website. Regelmatig worden seksueel getinte opmerkingen en handelingen beschreven. Het originele perspectief wordt afgewisseld met dat van Timber en Bente. Hierdoor worden de personages duidelijk en goed uitgewerkt en kom je steeds meer te weten over de familierelaties. Je weet niet wat, maar iets klopt er niet. Daardoor wordt er veel spanning opgewekt. De verschillen in milieus tussen de pleegouders en de jongeren krijgt uitgebreid aandacht. Op het omslag een foto van een langhaar chihuahua. Ook voor niet hondenliefhebbers een goed verhaal. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Do Van Ranst

Do Van Ranst (Dendermonde, 13 juli 1974) is een Vlaams auteur van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Van Ranst debuteerde in 1999 met Boomhuttentijd, een verhaal over zelfmoord, rouw en verdriet. Later volgde Zeven zinnen en een zoen, een speels verhaal over een jong meisje dat voor de eerste keer moet zoenen op de planken. Het succesrijke boek kreeg twee vervolgen: Een pruik en paarse lippen en Hoge hakken en een hoed.

Mijn bed is een boot gaat over een jongen die met zijn moeder de dood van zijn vader verwerkt. Een boek ook over thuiskomen en het verleden af en toe vergeten. In Mijn hondenjongen, dat bekroond werd door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, staat verliefdheid centraal.

Met zijn manuscript Mijn vader zegt dat we levens redden won Van Ranst de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 2004. Het is een verhaal in een ongewoon decor over jonge mensen in een huis in…Lees verder op Wikipedia