Boek
Nederlands

De allerbeste beste

Dirk Nielandt (auteur), Joris Thys (illustrator)
+1
De allerbeste beste
×
De allerbeste beste De allerbeste beste
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Beer heeft een grote vis gevangen. Hij hoopt dat iedereen hem de allerbeste visser zal vinden. Maar zijn vangst blijkt minder indrukwekkend dan hij dacht. Toch geeft Beer de moed nog niet op. Prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Uitblinken, Talenten
Titel
De allerbeste beste
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Joris Thys
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789462911604 (hardback)

Besprekingen

Beer is heel erg tevreden over de vis die hij gevangen heeft. Hij vindt zichzelf de beste visser. De ‘beste bovenstebeste allerbeste beste’. Hij gaat zijn vis aan iedereen laten zien, maar steeds blijkt dat de vangst van andere dieren toch indrukwekkender is. Het humeur van Beer wordt steeds grommiger. Dan bedenkt hij iets om toch de beste visser te zijn. Hij vangt een walvis, maar verliest de strijd en wordt het water ingesleurd en zo wordt hij de ‘natste allernatste’ beer. Humoristische vertelling, waarin het thema ‘de beste zijn’ mooi is uitgewerkt. Het is niet eenvoudig om te ervaren dat je soms in iets niet de allerbeste bent. Peuters en kleuters zullen dit zeker herkennen. De vlot geschreven tekst, met mooi gevonden woorden, laat zich goed voorlezen. Het verhaal is duidelijk gestructureerd, met een duidelijke spanningsopbouw die tot het slot van het verhaal wordt volgehouden. De paginagrote, kleurrijke illustraties sluiten nauw aan bij de tekst, waarbij vooral de gemoedstoestand…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia