Makkelijk lezen
Nederlands

Aanval! : kan Brent de wereld redden?

Dirk Nielandt (auteur), Peter Fitz Verploegh (illustrator)
+1
Aanval! : kan Brent de wereld redden?
×
Aanval! : kan Brent de wereld redden? Aanval! : kan Brent de wereld redden?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Er zijn buitenaardse wezens op aarde die de aardbewoners hun wil opleggen. Ze hebben contact met de rijkste man op aarde die over de hele wereld wil heersen. Kan Brent de wereld redden? AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Aanval! : kan Brent de wereld redden?
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Peter Fitz Verploegh
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
105 p. : ill.
ISBN
9789048717583 (hardback)

Besprekingen

Na ‘Opgejaagd!’ en ‘In gevaar!’* is dit het derde deel over de 13-jarige Brent dat verscheen in de serie ‘B.O.J.’: Boeken Over Jongens**. In dit nieuwe avontuur krijgt Brent te maken met buitenaardse wezens, die de aardbewoners kunnen hypnotiseren en zo hun wil opleggen. Zij zijn vredelievend en te goeder trouw, maar hebben connecties met de rijkste man op aarde die over de hele wereld wil heersen. De tekst is afgestemd op lezers met AVI-E5, die inhoudelijk al wat moeilijkere teksten aankunnen. Binnen de tekst zijn sommige (willekeurig gekozen)́ woorden gedrukt in een ander lettertype en -grootte, en in diverse kleuren, vergelijkbaar met de populaire boeken over de muis Geronimo Stilton. Het avontuur zal door minder kritische lezers als spannend worden ervaren, mede door het veelvuldig gebruik van uitroeptekens en beletseltekens (...). De stripachtige illustraties geven enkele verhaalmomenten weer en voegen weinig toe. Achter in het boek staan twee tips voor een boekbespreking. Vanaf …Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia