Boek
Nederlands

Dagboek voor mijn dochter

Dirk Draulans (auteur)
+1
Dagboek voor mijn dochter
×
Dagboek voor mijn dochter Dagboek voor mijn dochter

Dagboek voor mijn dochter

Een bioloog beschrijft het eerste levensjaar van zijn dochtertje vanuit zowel een persoonlijk oogpunt als een wetenschappelijk-biologische invalshoek.
Titel
Dagboek voor mijn dochter
Auteur
Dirk Draulans
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Meulenhoff/Manteau, 2007
159 p.
ISBN
9789085421245

Besprekingen

Een bekende Belgische bioloog heeft het eerste levensjaar van zijn dochter beschreven vanaf de conceptie en de geboorte. In ieder hoofdstuk is aandacht voor een bepaald aspect van het leven van een baby. Dit wordt beschreven op persoonlijke wijze, maar wel vanuit wetenschappelijk-biologisch oogpunt. Dat levert interessante verklaringen op voor het gedrag van de baby zelf en haar omgeving. Zo wordt het gedrag van het kraambezoek onder de loep genomen en blijkt huilen ook bij jonge dieren voor te komen. Het boek eindigt met het verhaal van de moeder, eveneens een bekende Belgische. Het boek leest gemakkelijk en is een aanrader voor ouders die eens op een andere manier naar hun kind willen kijken. Verzorgde uitgave; normale druk, ruime bladspiegel.

Over Dirk Draulans

CC BY 3.0 - Foto van/door Valère Cools

Dirk Draulans (Turnhout, 4 mei 1956) is een Belgisch bioloog, journalist en schrijver.

Levensloop

Wetenschapper

Draulans was in zijn jeugd actief lid van de Wielewaaljongeren. Hij studeerde in 1979 af als licentiaat in de biologie (optie zoölogie) aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hieraan was hij de volgende zes jaar verbonden als onderzoeker. In 1983 promoveerde hij tot doctor in de wetenschappen. Tussen 1985 en 1987 was hij als academische gastonderzoeker verbonden aan het departement zoölogie van de Universiteit van Oxford. Hij studeerde biologie aan de universiteit van Gent. Hij hield zich in Oxford vooral bezig met evolutiebiologie. In 1987 werd hij wetenschappelijk redacteur van het tijdschrift Knack. Draulans zet zich in voor de popularisering van de sociobiologie.

In het boek Het succes van slechte seks (2008), ontleedt hij hoe de evolutieleer van Charles Darwin…Lees verder op Wikipedia