Dvd
Nederlands
Titel
Zwangerschap
Presentator
Dieuwertje Blok 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: TDM, 2014
1 dvd-video
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718754402392

Besprekingen

De zwangerschap is een spannende periode waarin behoefte aan specifieke informatie ontstaat. In dit programma zit Dieuwertje Blok aan tafel met een specialist te weten een verloskundige, een kinderarts en een gynaecoloog. In interviews besteden zij kort aandacht aan diverse thema's. Beelden van het gesprek worden afgewisseld met beelden vanuit de praktijk. De informatie over de onderwerpen is bondig, de variatie in beelden beperkt. Bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn of hun partner. Dit programma uit ca. 2006 heeft een sterk verouderde insteek en geeft te weinig informatie. Op het huidige aanbod van podcasts, online filmpjes en diepergaande series zal dit programma geen aanvulling vormen.

Over Dieuwertje Blok

Dieuwer Sarah (Dieuwertje) Blok (Nederhorst den Berg, 8 augustus 1957) is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice.

Carrière

Na haar mavodiploma te hebben gehaald doorliep ze later in korte tijd met succes de havo. Nadat ze een jaar bij platenmaatschappij VIP Records had gewerkt werd ze fotoredacteur op de fotoredactie van het KRO-programmablad TV Studio,. In 1980 werd ze omroepster voor de KRO. Ze presenteerde Sport op Maandag en KRO's Middageditie. Na een openhartig interview in Vrij Nederland, waarin ze verklaarde atheïst te zijn, stapte ze over naar de VARA, waar ze Filmnieuws en Zomertijd presenteerde, en met Ati Dijckmeester en Marjolijn Uitzinger het programma Drie vrouwen, naar een idee van Marcel van Dam. Eind jaren tachtig volgde een periode bij de commerciële omroep RTL-Véronique. Toen haar talkshow abrupt van het scherm werd gehaald, s…Lees verder op Wikipedia