Boek
Nederlands

De strandbende

Diet Verschoor (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
De strandbende
×
De strandbende De strandbende
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Katja en Sam lopen weg om naar een zomerfestival op een eiland te gaan. Ze proberen geld te verdienen met optreden. Maar al snel worden ze belaagd door een groepje nare jongens. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Weglopen, Muziek
Titel
De strandbende
Auteur
Diet Verschoor
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
87 p. : ill.
ISBN
9789025856779 (hardback)

Besprekingen

Katja en Sam (10/11) lopen weg van huis en gaan samen naar een zomerfestival op een eiland. Hier willen ze gaan optreden om geld te verdienen voor kaartjes voor andere voorstellingen. Dit zou al genoeg spanning voor een boek kunnen opleveren, maar het verhaal ontwikkelt zich verder in een beklemmende sfeer als ze op het eiland achterna gezeten worden door een bende nare jongens. De jongens hebben vreemde namen (Tooi, Ebbe, Lawaaipapegaai en Smiecht). De jongens zijn uit op het geld dat Katja en Sam verdienen. De kinderen worden ernstig geïntimideerd door de jongens; de vraag is of dit voor kinderen/jongeren prettig is om te lezen. Als de hoofdpersonen wat ouder zouden zijn, zou het verhaal wat realistischer zijn geweest. Het verhaal past wel goed in de serie 'Rugzakavontuur', waarbij andere verhalen ook erg spannend zijn. De dialogen zijn kort en duidelijk. De zwart-witillustraties zijn vluchtig getekend en geven de sfeer van het verhaal goed weer. De auteur heeft al ca. dertig boeken…Lees verder

Over Diet Verschoor

Diet Verschoor (Santpoort 31 mei 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en psychotherapeut. Bekende boeken van haar hand zijn "Tessa", en het vervolg "Tessa in de brugklas".

Bibliografie (selectie)

  • Karin zoekt haar weg (1963)
  • Zeven dagen (1966)
  • Evi, de zwarte muis (1983)
  • Zeventien september (1985)
  • Tessa (1986)
  • Tessa in de brugklas (1987)
  • De nachtclown (1990)
  • Mij zoeken ze niet (1992)
  • Het fluisterpotlood (1995)
  • Emma's noorderlicht (2002)
  • De bruiden van Branca (2003)

Externe link

  • Website van Diet Verschoor

Suggesties