Het leven van een eenzame weduwnaar krijgt meer kleur wanneer hij een zonderlinge zwerver in huis opneemt, maar het streng gereformeerde dorp spreekt er schande van.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Matterhorn / scen. en regie Diederik Ebbinge
Regisseur
Diederik Ebbinge
Acteur
René Van 't Hof Ton Kas
Taal
Nederlands
Uitgever
Twin Pics, [2013]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
88 min.
Aantekening
Nederlands gespoken Ondertiteling: Engels
EAN
5414939420511

Besprekingen

Acteur en cabaretier Diederik Ebbinge regisseerde al een aantal korte films en televisiefilms, 'Matterhorn' is zijn eerste bioscoopfilm. In de hoofdrollen zien we Ton Kas (Plan C), René van 't Hof, Porgy Franssen, Helmert Woudenberg en Ariane Schluter. Fred is een eenzame weduwnaar van begin vijftig die woont in een streng gereformeerd dorp. Zijn leven krijgt meer kleur wanneer hij een zonderlinge zwerver in huis opneemt, maar het dorp spreekt er schande van. De recensenten kijken er verschillend naar. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 7-2-'13) ziet een 'sfeervol, aandoenlijk en geestig verhaal', met helaas een 'pathetisch en behaagziek einde'. Jann Ruyters (Trouw 7-2-'13) vindt de finale 'roerend', maar de film 'statig', 'stoffig' en 'curieus'. Annet de Jong (Telegraaf 7-2-'13) noemt het een 'prachtige tragikomedie' met een 'verrassend en ontroerend slot'. Winnaar van de Publieksprijs op het IFFR 2013.

Over Diederik Ebbinge

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Diederik Ebbinge (Enschede, 9 mei 1969) is een Nederlands acteur, komiek en filmregisseur.

Biografie

Ebbinge was de jongste in een gezin van drie kinderen. Hij groeide op in Baarn. Na drie middelbare scholen haalde hij zijn mavo-diploma. De meao mislukte en hij vond een baantje bij het Nationaal Computer Centrum Woningcorporaties in Almere. Na drie jaar begon hij aan een opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam en richtte daar met zijn klasgenoten Remko Vrijdag en Rutger de Bekker het theatergezelschap De Vliegende Panters op. Samen met Vrijdag en De Bekker maakte hij vier shows. Na 13 jaar De Vliegende Panters ervoer hij een burn-out, en bracht hij rust in zijn leven. Diederik Ebbinge is getrouwd en heeft twee zoons.

Acteerwerk

Behalve in het theater is Ebbinge ook vaak in films en op televisie te zien. Hij had rollen in programma's als Sien van Sellingen, We…Lees verder op Wikipedia