Boek
Nederlands

Snuffie en de brand

Dick Bruna (auteur)
+1
Snuffie en de brand
×
Snuffie en de brand Snuffie en de brand

Snuffie en de brand

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een klein hondje ruikt met zijn snuffelneusje een brand. Hij waarschuwt de brandweer die een huisje van de ondergang redt. Vierkant prentenboekje met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Branden, Brandweer
Titel
Snuffie en de brand
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2012
[24] p. : ill.
ISBN
9789056472313 (hardback)

Besprekingen

Hondje Snuffie signaleert een brand en waarschuwt de brandweer. Vierkant prentenboekje met afbeeldingen in de bekende Bruna-stijl: simpel, doeltreffend, helder van kleur. Op de linkerbladzijde een vierregelige tekst op rijm; op de rechterbladzijde de tekeningen. Het verhaal over brand, rook en brandweer is gericht op jonge kleuters, maar voor hen zullen de illustraties wellicht gauw te eenvoudig zijn. Een jonger kind is tevreden met deze tekenstijl, maar kan dit verhaal misschien nog niet volgen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia