Boek
Nederlands

Nijntjes vriendjes

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntjes vriendjes
×
Nijntjes vriendjes Nijntjes vriendjes

Nijntjes vriendjes

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje en haar vriendjes vertellen wat ze leuk vinden om te doen. Zo houdt Boris van vliegeren en gaat Betje Big graag kamperen. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige zwartomlijnde illustraties in primaire kleuren, met voelelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Nijntjes vriendjes
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2019
[10] p. : ill.
ISBN
9789056477905 (hardback)

Besprekingen

Dit vierkante kardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken stelt al Nijntjes vriendjes voor, zoals de titel aangeeft. De vriendjes zijn bekend uit andere boekjes: de beertjes Boris en Barbara, Betje Big en Knorretje. Bij elk van hen wordt in een eenvoudige, goedlopende tekst verteld waar zij van houden. Betje gaat bijvoorbeeld graag op reis en kampeert dan in een tent, die op de pagina ernaast groot staat afgebeeld. Boris is dol op vliegeren en Knorretje bakt graag taarten. De illustraties bevatten grotere of kleinere uitgestanste vormen. Het boekje is uitgevoerd in de bekende, sprekende Brunakleuren met dik zwartomlijnde figuren. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Nijntjes voertuigen'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia